Hatchback do 25tyś

06 Cze 2013, 19:47

Witam.Ostatnio zakładałem temat w tym dziale,ale możliwości finansowe jak i chęć innego nadwozia zmuszają mnie do założenia kolejnego wątku.A więc tak,szukam samochody typu hatchback do 25tyś.W grę wchodzi tylko diesel.4/5 drzwiowy.Bardzo spodobał mi się seat leon II i ford fiesta z nowszych roczników i mazda 3 w hatchbacku.Co o nich sądzicie?Macie inne propozycję?Bardzo podoba mi się tył taki jak np. w leonie( z takim daszkiem) więc najlepiej jakbyście podawali propozycję właśnie takich samochodów.Za pomoc wielkie dzięki :)
Kaspi
Nowicjusz

Auto: Ford Mondeo Mk1
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

22 Cze 2013, 13:06

Pomoże ktoś mi w wyborze autka?
Kaspi
Nowicjusz

24 Cze 2013, 18:41

nie wiem czy chcesz aby auto miało co najwyżej X lat.
Podoba Ci się Ibiza2 może poszukasz już coś z Ibizy 3. wersja Cupra
Ofertę podaję tylko po to abyś widział jak wygląda
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pio9941
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 1994
Auto: Fiat Seicento
Rok produkcji: 2001

26 Cze 2013, 13:20

ktoś posiada może jeden z wymienionych samochodów w wersji w benzynie?
-hyundai i30(roczniki 2006-2008)
-opel astra III
-ford focus mk2
-ford fiesta mk7(przed liftingiem)
-seat leon II
-seat ibiza IV

Zmieniłem zdanie co do diesla.Myślę,że benzyna+ew. lpg będzie bardziej opłacało nam się.Samochód będzie pokonywał rocznie mniej niż 15tyś km.

Jeśli ktoś posiada jeden z wymienionych samochodów to proszę o podzielenie się spostrzeżeniami dotyczącymi eksploatacji itp.
Kaspi
Nowicjusz

27 Cze 2013, 11:57

Leon II lub Astra III,a do tego dokładam również propozycję Audi A3 z silnikiem TDi o mocy 140 km oraz Golfa V bo w kwocie 25 tyś zł znajdziesz już coś ciekawego.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

27 Cze 2013, 17:42

Znalazłem 3 zaskakujące (mnie) oferty na allegro.Czy za 25 tyś można kupić nieuszkodzone auto z hybrydą z 2007r. ?
Oto link do przykładowej oferty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kaspi
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen cross up!
    Volkswagen poszerza gamę modeli w wersji Cross: latem rodzinę tych lifestylowych aut wzbogaci cross up!, dołączając do obecnych już na rynku Cross Polo, Cross Golfa oraz Cross Tourana. Fanom Volkswagena Cross kojarzy się ...
    Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...

06 Sie 2013, 17:13

A co myślicie o fordzie mondeo mk4 z roczników 07-08? Chyba został faworytem.Jak ze spalaniem i awariami?Ktoś może posiada takie autko i podzieli się ze mną wrażeniami?
Kaspi
Nowicjusz

06 Sie 2013, 17:19

Do 25k będzie ciężko z Mondeo mk4. Prędzej możesz dostać Forda C-Max, S-Max, Galaxy. Pod żadnym pozorem nie kupuj nic co ma 2.0TDI pod maska. Mowa tu o Vw, Seat, Audi, ,Skoda. Rozgladnij sie jeszcze za Audi A3 drugiej generacji.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

07 Sie 2013, 12:42

Opel Astra II lub Seat Leon II to moim zdaniem dobre i godne polecenia typy jako komfortowe hatchbacki. Mazda co prawda też fajnie się prezentuje,ale mogą występować problemy z dostępnością części i są one droższe niż w przypadku Seata.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3