Hatchback do 26 tysięcy

16 Maj 2012, 13:42

itam,
Mam 22 lata i przymierzam się do zakupu ciekawego Hatchbacka, najlepiej silnik benzynowy + gaz. Chcę żeby to auto było w miarę dynamiczne czyli silnik przynajmniej 1.6 (max 2.0). Kwotę jaką mam do wydania to max 26-27 tysięcy.

Moje typy to:
- Mazda 3 1.6 lub 2.0 benzyna. - jest bardzo dużo ofert poniżej 25 tysięcy. Najbardziej interesowałby mnie silnik benzynowy 2.0 + LPG
- Audi A3 2.0 TDI powyżej 2003r. - tutaj jest trochę ofert w okolicach 25 tysięcy, czy są to egzemplarze warte uwagi? Czy mogę liczyć na wersję z dużym grillem?
- Seat Leon II - czy znajdę takiego Leona niewymagającego wkładu finansowego?

Opel Astra III odpada, gdyż mi się nie podoba.

Może macie inne propozycje? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

16 Maj 2012, 15:25

Hej!
-Mazdę sobie odpuść bo słabe blachy i rdzewieją na potęgę tak ja szóstki.
-Jeżeli chodzi o audi to polecam forum
http://www.a3-club.net/forum/forumdispl ... order=desc
tam Ci wszystko powiedzą ( bardzo mili ludzie i wiedzą wszystko o audi! )
na temat seata się nie wypowiem bo nie mam zdania.
Ze swojej strony polecam BMW e46 coupe chyba że zależy na tylnych drzwiach to sedan! mega wytrzymałe auto (wiem bo mam :) )

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Polecam silnik 330ci mega udana jednostka i rewelacyjne osiągi :) no i na forum piszą, że całkiem dobrze znosi gaz.
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Maj 2012, 15:51

Jeśli myślisz o audi po 2003r. czyli już 8p to może być trochę ciężko. Na forum możesz wejść ale za wiele informacji tego typu nie znajdziesz. Jeśli już to wstawisz jakieś autko do sprzedaży i ocenimy co i jak. Ogólnie to w roczniku do 2003r. czyli 8l ładne zadbane egzemplarze, w pełnej wersji i z silniczkiem 1.8T (150KM lub 180KM) chodzą za około 18-22tys więc przy 25tys za 8p to możesz się nadziać na nieprzyjemny egzemplarz.
Vattras
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 2009

16 Maj 2012, 18:05

ojj nie doczytałem że audi powyżej 2003... faktycznie tak jak mówi przedmówca. Ja już przerabiałem ten temat bo też szukałem a3 i jedynie pozostaje Ci poniżej 2003 ( 8l )
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...