Cześć,
jest to mój pierwszy temat & post na forum więc na wstępie - cześć
Od jakiegoś czasu śledzę ogłoszenia, sprawdzam to forum, oglądam filmiki na YT - generalnie szukam w ww. budżecie hatchbacka do miasta, ale ze spoko osiągami, interesuje mnie benzyna (bez LPG) lub diesel.
Aktualnie posiadam Focusa MK1, 1.6, GHIA 3D. Trafiłem na mega zadbany egzemplarz trochę usportowiony i jestem z niego mega zadowolony (w trasie 5,3l/miasto około 7l). Poszukuję jednak czegoś nowszego, z lepszym wyposażeniem. Czego brakuje mi w obecnym aucie:
- klimatronic
- czujniki parkowania (mam tak niesamowite miejsce parkingowe, że manewry odbywają się kilka cm od betonowych słupów)
- światła do jazdy dziennej
- minimalnie mocniejszy silnik. Generalnie jestem zadowolony z tego 1.6, ale brak 6go biegu powoduje że na autostradzie przy 130 zaczyna być głośno a obroty są dosyć wysokie
- może być wersja 3D, nie potrzebuje dużo przestrzeni. Auto ma służyć do jazdy po mieście oraz okazjonalne wypady w góry/na wakacje. Focusem co roku zaliczam Bałkany i mieszczę się aż nadto.
Dotychczas patrzyłem trochę na:
- Astrę GTC-H
- Kię Pro_cee'd
- Audi A3
- Focus MK2 (Ford na zawsze w moim sercu, jednak bardziej podoba mi się III generacje, a to już poza budżetem...)
Czy z ww. propozycji warto zerknąć na jakieś konkretne wersje? Czy może jest coś na rynku jeszcze co byłoby godne zainteresowania?
Rozważę każdą propozycję
![Uśmiechnięty :)]()