Hatchback do ok. 35000zł

26 Maj 2019, 21:06

Hej,

Obecnie jestem na etapie poszukiwania jakiegoś fajnego hatchback'a/sedana do ok 35000zł (jestem w stanie rozważyć droższą propozycję jeśli jest tego warta). Trochę o specyfikacji:
- rocznie będzie robione ok 23-25 tyś. km - dziennie ok 60km (40/60 trasa/miasto) - wydaje mi się, że te 90KM minimalnie
- super będzie hatchback, ale sedan też się nada (kombi nie bardzo mi leży bo to już spore auto a takie mi póki co niepotrzebne)
- 2012 rok lub młodsze
Obecnie jeżdżę Focusem III FL Hatchback 1.0 EcoBoost 100KM "bieda edition" (przejechane 70k km) ale za wykup chcą 40000zł brutto - trochę sporo :/

Ogólnie rozważałem następujące autka:
Opel Astra J 1.4T/1.6
Ford Focus Mk3 1.0/1.6
Renault Megane III/IV 1.6
Mazda 3 II 1.6
VW Golf VI/VII 1.4 MPI
VW Polo VI 1.6 MPI

Ogólnie to wolałbym auto "krajowe" - jakoś nie potrafię się przekonać to sprowadzanych. Główne rejony w jakich poszukuję to: Bytom, Chorzów, Piekary Śląskie, Katowice, Gliwice, Zabrze, Ruda Śląska, Tarnowskie Góry. Staram się również celować w "prywatne" jednak jeśli ktoś ma do polecenia jakiś komis w okolicach j.w. to chętnie sprawdzę.

Kilka ofert na jakie trafiłem - co myślicie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - o VIN się staram
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - auto podobno od września tam stoi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - VIN: W0LPC6ED5E1088175 - był jakiś "incydent", jutro będę się starał dowiedzieć co to było + 3 właścicieli (najpierw W-wa, potem Chorzów a teraz Ruda Śląska)

Z góry dzięki za wszelką pomoc :)
vertisan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 7-2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...