Hatchback lub sedan do 10k

12 Kwi 2019, 13:31

Dzień dobry, szukam samochodu na codzień w sedanie lub haczu do 10-11k pln. Zacznę od tego, że aktualnie poruszam sie Golfem 4 1.4 75km 3d z 2002r i chcialbym go zmienić na coś mocniejszego. Samochód jakiego szukam musi być minimum rozmiaru compact, większe też mile widziane. Co do kosztów utrzymania to tutaj jestem świadom, że coś mocniejszego od mojego golfa będzie droższe ale to nie jest główne założenie tak jak i spalanie bo jestem już przyzwyczajony, że autko w mieście wciaga co najmniej 10l benzyny. Głównie chodzi mi o to "coś mocniejszego" Auto może być z turbo i zależy mi aby osiagi były na poziomie np. Golfa 4 gti 1.8t ,którego szukałem ale niestety wybór jest znikomy... polecicie coś ciekawego w tych pieniadzach? Ważne aby to była benzyna maks 2l i raczej 4 cyl. ale tutaj już do obgadania.
Speedster
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Co piesi robią na jezdni?
    Może trudno w to uwierzyć, ale piesi leżą, siedzą i klęczą na jezdni. Ze statystyk policji wynika, że w 2016 roku zginęło w ten sposób w Polsce 81 osób, a 68 zostało rannych! Wśród wypadków spowodowanych ...