Hatchback, problem w wyborze.

30 Sie 2010, 08:46

Witam,

planuję kupić samochód, skłaniam się ku hatchback'owi. Chciałbym się poradzić, co sądzicie o tych samochodach:

1) Nissan Almera - podoba mi się, można znaleźć w ciekawej cenie.

2) Opel Astra II - podoba mi się najmniej z wymienionych, poza tym trafiałem na starsze roczniki.

3) Opel Astra III - cena jest najwyższa, ale samochód wg mnie najładniejszy, silnik 1.7 diesel.

4) Honda Civic VII gen - ładny, wygodny (jestem wysoki, a on ma chyba najwyższa linię nadwozia).

5) Toyota Corolla - przyjemny dla oka samochód.

Silnik to raczej diesel, teraz chciałbym się poradzić jakich silników szukać w w/w modelach ? Pojemność, moc ? Które są najbardziej bezawaryjne ?

Może jest coś jeszcze godnego polecenia, w tych granicach cenowych ?

Z wyposażenia powinna być klimatyzacja, poduszki, elektryczne szyby, lusterka, wspomaganie, abs, czyli tak standardowo.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.
stunter
Nowicjusz

Miejscowość: wschód

30 Sie 2010, 09:53

Jaką kwotę przeznaczyłeś na zakup? Ile kilometrów robisz rocznie i na jakich trasach (głównie miasto i krótkie odcinki, czy długie po trasie)? Napisz coś więcej do czego to auto jest ci potrzebne to postaramy się coś wyszukać:)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

30 Sie 2010, 10:04

Kwota najlepiej jak najmniejsza, tak do 22 tys. Trasa to głównie miasto, trasy to 200km raz na tydzień czy dwa oraz wypady za miasto w wolnej chwili, 50-60 km. To mój pierwszy samochód, trudno mi powiedzieć coś o przebiegu, chyba nie więcej niż 10 000 km.
stunter
Nowicjusz

Miejscowość: wschód