REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
smagi1709 napisał(a):Przykład: jako w ogóle pierwszy samochód ostatnio oglądałem golfa plus 6 z 2009r., 212 tys przebiegu, 1.6tdi 105km - od zaufanej osoby, i w sumie gdyby nie to, że to diesel (bo nie wiem czy nie za rzadko jeżdżę na ten silnik) i że się naczytałem za dużo internetu, to może już bym go kupił.
smagi1709 napisał(a):- początkowo w ogóle nie patrzyłem na diesle, bo nigdy nie jeździłem no i są stereotypy, że przez te wszystkie filtry i dwumasy,
smagi1709 napisał(a):teraz jeżdżę focusem mk1 w gazie, 100km, więc raczej gorzej już być nie może
smagi1709 napisał(a):ostatnio oglądałem golfa plus 6 z 2009r., 212 tys przebiegu, 1.6tdi 105km - od zaufanej osoby, i w sumie gdyby nie to, że to diesel (bo nie wiem czy nie za rzadko jeżdżę na ten silnik) i że się naczytałem za dużo internetu, to może już bym go kupił.
galakty napisał(a):Natomiast alternatywą masz co, 1.6 MPI? Jak porównasz to TSI to wcale te diesle takie złe nie są
Henk napisał(a):smagi1709 napisał(a):teraz jeżdżę focusem mk1 w gazie, 100km, więc raczej gorzej już być nie może
Może - np. Golf 1.4 mpi 80 kmJeśli masz wymagania co do niutonów, to raczej nie polecam
![]()
A co polecam? Z Twoich propozycji tego Hyundaia bym wziął, chociaż kolor ohydny. Jednak do diesli nie mogę się przekonać w zwykłej osobówce. Napisz dokładnie gdzie mieszkasz, poszukamy ogłoszeń w Twojej okolicy.
smagi1709 napisał(a):Silniki diesla w fordzie focusie mk2 są spoko? Jakieś konkretne? Bo został mi zaproponowany focus mk2, ale w kombi o silniku 2.0 tdci 136km - coś więcej o tym silniku może ktoś powiedzieć, czy warto ewentualnie?
Henk napisał(a):https://www.olx.pl/motoryzacja/samochody/bydgoszcz/?search%5Bdist%5D=30&search%5Bphotos%5D=1&search%5Bfilter_float_price:from%5D=15000&search%5Bfilter_float_price:to%5D=25000&search%5Bfilter_float_year:from%5D=2008&search%5Bfilter_enum_car_body%5D%5B0%5D=hatchback&search%5Bfilter_enum_car_body%5D%5B1%5D=sedan&search%5Bfilter_enum_condition%5D%5B0%5D=notdamaged&search%5Bfilter_enum_transmission%5D%5B0%5D=manual&search%5Bfilter_enum_righthanddrive%5D%5B0%5D=2
Np. ten:
[link do oferty na Olx wygasł]
franccc napisał(a):
Popatrz sobie na ar giulietta 1.4/120. Będziesz miał ciekawe auto z fajnym, mało awaryjnym silnikiem.
smagi1709 napisał(a):Ogółem to dziś dzwoniłem do goscią od tego Golfa Plus, 1.6tdi 105km, to cały czas jest, rozrząd ma zrobiony, no i od "zaufanego" handlarza można powiedzieć - także jeden z faworytów
smagi1709 napisał(a):Czy np. taki bravo byłby spoko? 2013 rok, to chyba ta skrzynia już jest też inna, co nie?
[link do oferty na Olx wygasł] ... WwaPV.html
smagi1709 napisał(a):albo ten
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... -4-Lfkemyc
smagi1709 napisał(a):cały czas walczę czy diesel czy benzyna i gaz - żona by wolała gaz (bo oczywiście tanie lpg), ale ciężko jej przetłumaczyć, że instalowanie gazu może być nieopłacalne a kupno samochodu z założoną już instalacją może być później probelmatyczne