Silnik w211 320 cdi 224km

01 Sie 2023, 04:35

Witam wszystkich, jestem nowy na grupie 8) i przychodzę do was z pytaniem. Jestem w posiadaniu CLS V6 350 272 km, ale ze względu , że dużo jeżdżę chciałbym zakupić coś tańszego w utrzymaniu. Rozglądam się za w211, na które raczej sie zdecyduje w dieslu 320 cdi tylko np z zepsutym silnikiem, żeby nie płacić cła i kupić w dobrych pieniądzach i chce tam włożyć taki sam 320 cdi 224km. Czy jest to opłacalne ile mnie to mniej więcej wyjdzie. Silnik planuje kupić do 14 tysięcy z niskim przebiegiem.Co musiałbym ewentualnie dokupić i przy tym zrobić, żeby była igła. Mam jeszcze pytanie czy kiedy załóżmy w211 nie jest w 4maticu to ile kosztowałaby wymiana całego napędu (bardziej z ciekawości). Czy ewentualnie kupić tą E klasę w Polsce do 42 tysięcy. Z Niemiec można mieć w avangarde za 5000€ w bogatej wersji wyposażenia tylko kupić np. Z awarią silnika i wsadzić nowy. Proszę o pomoc i z góry dziękuje, Pozdrawiam wszystkich :ok:
Benzooo
Nowicjusz

01 Sie 2023, 08:17

Ogólnie zamysł kiepski jak na starego kapcia tym bardziej że podyktowany oszczędnością której nie będzie.

Chcesz tanie premium to nie tędy droga.

P.s.

Co do opłat celnych to brak silnika niczego nie wyklucza. Jeżeli auto będzie spoza eu to jest VAT + cło a w pl akcyza. Jak z rynku eu to w pl akcyza. Są zwolnienia z cła jak auto jest produkcji eu ale musisz mieć papier potwierdzający który też obecnie nie jest za darmo.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo 5D i Station Wagon - dwie nowe wersje
    Fiat Tipo jest nowoczesnym samochodem kompaktowym. Wyrazisty charakter, prostota, funkcjonalność w połączeniu z bezkonkurencyjną ofertą cenową, to cechy, dzięki którym model został uhonorowany tytułem "Autobest" w ...