Hatchback/sedan 40-80k PLN

30 Lip 2016, 09:44

To w sumie nie tak mało. Nie łapię hybryd :(
robert05
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra 5
Silnik: 1.4 125KM Turbo
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

30 Lip 2016, 09:48

Jak na 2,5 litrowe R4 >220 koni RWD osiągające 100km/h w powtarzalne 7,3s nie jest chyba tak najgorzej. Swoje robi masa około 1700kg

Co ciekawe - przez 10 dni miałam zastępczego CT200h (IS stał na lakierni). Spalanie 5,1l/100. Mama mojego faceta schodzi w identycznym CT poniżej 4l/100
EVOna
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Lexus IS300h
Silnik: 2AR-FSE
Paliwo: Hybryda
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

30 Lip 2016, 12:49

robert05 napisał(a):Re: Hatchback/sedan 40-80k PLN

Dzisiaj, 09:44 To w sumie nie tak mało. Nie łapię hybryd
zależy też w jakich warunkach, tzn czy trasa czy miasto. Jeśli dużo jeździsz w tym drugim środowisku to spalanie będzie mniejsze - do tego stworzono hybrydy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Sie 2016, 01:07

Oglądałem dzisiaj tego Volvo S60: http://eurosamochody.pl/advert/details/ ... 12f8&z32=1 (mam blisko). Byłem bez mechanika; na razie mu się przyglądałem z punktu widzenia użytkowego, bo to pierwsze S60, jakie widziałem od środka.

Stan samochodu natomiast dość ciekawy - napisane, że 110000km (za 56000 PLN brzmi jak soczysta oferta, prawda?), natomiast książka serwisowa wygląda... no właśnie, nie wygląda. Auto sprowadzone z Grecji (!), stoi w komisie od paru miesięcy, bez porządnej dokumentacji serwisowej z ASO (dostałem coś, co przypomina ksero z ksero z listy napraw, wszystko po Grecku, ale kwoty w EUR raczej małe i wyglądało regularnie).

Kierownica była dość zużyta - jak dla mnie, to być może trochę za mocno, skoro w moim biednym Jazzie z 2005 wygląda na mniej wytartą (ale też u mnie to taki jakby plastik, a tu - skóra). Najbardziej jednak frapowało mnie spasowanie przedniego zderzaka - niby równo, i blacha maski w ogóle nie pogięta, ale szczelina między maską a zderzakiem jakby większa o parę mm od stojącego obok bliźniaczego egzemplarza (w obu takie same lampy i maskownica). Z początku przejąłem się też bardzo odstającymi tylnymi lewymi drzwiami, ale okazało się, że po prostu ktoś zostawił niedomknięte :D

Będę z tym jechał do pobliskiego ASO w nadchodzącym tygodniu - może cokolwiek powiedzą o interesującym mnie samochodzie. Jakieś opinie? Hasło "samochody z grecji" brzmi jak coś do programu "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"...
robert05
Nowicjusz

07 Sie 2016, 13:44

Masz nr VIN? Jeżeli nie to zapytaj sprzedawcy niech poda,może po nim dojdziemy co z nim było.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

08 Sie 2016, 11:13

YV1FS4451B2029481
robert05
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...

08 Sie 2016, 13:03

Nie mogę otworzyć linku :/ słaby net.
Jak chcesz to popatrzę na ogłoszenie, wrzuć je w PDF na PW.
Z opisu 110kkm i styrana kierownica nie świadczy o niczym dobrym.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

08 Sie 2016, 14:29

Bez bardziej szczegółówych oględzin, trudno cokolwiek napisać.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

08 Sie 2016, 14:43

Takie są też moje wrażenia, stąd chcę go wziąć do ASO. W Google ani na typowych sprawdzarkach po VINie nic nie znalazłem.
robert05
Nowicjusz

08 Sie 2016, 20:48

Dzięki za PW, niestety muszę tu odpisać bo necik grymasi :/
Po zdjęciach niestety muszę stwierdzić że to jakaś pomyłka, ulep aż straszy.
Co mi się nie podoba:
- szczelina zderzak-maska spora, fabrycznie nie jest mała ale to wyraźnie odstaje, warto sprawdzić spasowanie przy lampach i kołach, może nie wszystkie zatrzaski chwyciły.
- środek mocno styrany, kierownica i dźwignia zmiany biegów mocno styrana, skóra jest dobrej jakości i nie ma możliwości by tak wyglądała po 110kkm, u mnie mam 245kkm i wygląda o niebo lepiej.
- czujników parkowania nie widzę na zdjęciach
- wersja wyposażenia Kinetic + tempomat lub Momentum bez dodatków, zresztą to dziwna konfiguracja, w środku wszędzie aluminium a kierownica bez wstawek?
- konsola środkowa, masakra, na 100% była rozbierana, przyciski mają okropne przerwy miedzy sobą.
- tapicerka - zwykły welur
- w bagażniku była ruszana tapicerka, jakiś jej element czy uszczelka jeszcze zwisa :) dlaczego ktoś to ruszał? może suszył?
Generalnie auto drogie jeśli brać stosunek stanu/wyposażenia/rocznika. Dla mnie wizyta w ASO była by stratą kasy. Skoro w środku taki stan to co będzie z mechaniką?
Masz dobry budżet by kupić naprawdę zadbane, sprawne i dobrze wyposażone auto, na to szkoda kasy, nie dał bym tyle.
Dla porównania zobacz jak wygląda środek auta przy wiele większym przebiegu http://www.axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=183
p.s. link wstawiam poglądowo nie reklamowo, proszę mnie tu nie banować ;)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

09 Sie 2016, 00:15

Wiecie co, im bardziej szukam "fajniejszego" samochodu, tym bardziej jakoś dalsza jazda Jazzem do mnie zaczyna przemawiać... :lol:
robert05
Nowicjusz

09 Sie 2016, 00:32

bo trudno wybrać markę, model z którym nie miało się wcześniej do czynienia :)
Coś ciekawego jeśli nie przeraża Cię spalanie
https://volvo.dekra.pl/index.php?taid=1 ... 1gvaqps7a6
w dobrym dieslu
Skoro jesteś z okolic W-wy to może rzuć okiem na V60
też ciekawa
http://dobreuzywane.pl/oferta-dnia/volv ... 0-d3-163km

Jak znajdę trochę czasu i złapię lepszy zasięg sieci poszukam czegoś wartego zainteresowania.

W Interservis, 05-462 Góraszka 55, . tel. 515 780 229 stoją 4 szt. możesz obejrzeć i dowiedzieć się więcej o modelu.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

09 Sie 2016, 07:49

Diesla raczej chcę uniknąć, jeśli się da - do pracy mam równo 5 km, a jakaś porządna trasa jest może z raz na miesiąc. Chyba go za bardzo zamulę w mieście. Aż szkoda, bo większość Volvo na sprzedaż, które widzę, ma diesla.
robert05
Nowicjusz

26 Sie 2016, 00:41

Jeździłem nową Astrą K 150KM turbo. Bardzo zrównoważony samochód, praktycznie ze wszystkim, co trzeba. Plastiki w najwyższej wersji się błyszczą, jak sami wiecie co, ale poza tym wrażenia super - jest moc i są funkcje. Fotele też naprawdę wygodne. Bagażnik coś tam pomieści.

Oglądałem też Volvo V40 w Euroservice, ale nie było kiedy się przejechać - najpierw człowiek od samochodów używanych na chwilę zniknął, a ja byłem tam tylko przejazdem. W środku na razie spoko, choć faktycznie wszystko jest takie jakby zbite razem. Dla mnie miejsca wystarczy, ale zaczyna mi się wydawać, że nowa Astra za 70k to może być lepszy zakup od używanego Volvo za tyle samo. Przejadę się jeszcze tamtym i zobaczę.

Naszedł mnie jeszcze taki fortel na Mazdę 3 (najnowszą wersję) - a jakby toto kupić używane, okleić taką profesjonalną folią np. od 3M w firmie tym się zajmującej i od spodu zabezpieczyć? Może by nie korodowało? O.o
robert05
Nowicjusz

26 Sie 2016, 07:12

Zrób zabezpieczenie trójki profilaktycznie po gwarancji perforacyjnej lub jak już nie będziesz jeździć do ASO.
Niestety Mazdy w Warszawie często znikają.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010