REKLAMA
Witam
Poszukuje auta w granicach 30-40 tys nie więcej. Interesuje mnie aby przyspieszenie do 100 km/h było poniżej 10s (im mniej tym lepiej), wygląd to kwestia gustu więc powiem tyle, że auto w hatchbacku wyglądające chodź trochę agresywnie/sportowo, z 4/5 drzwiami. Wolałbym aby nie było starsze niż 2007 rok.
Może coś o mnie, bo część może doradzać biorąc pod uwagę moje doświadczenie i styl jazdy. Mam 2 lata doświadczenia za kółkiem. Jednak w moim ocenie jest to bardziej 2 lata zaznajamiania się z autem, jego wyczuwaniem i tylko troche doświadczenia w niektórych sytuacjach drogowych, gdyż moja jazda ogranicza się do jazdy do szkoły (10 km) i okazjonalnymi dłuższymi wyjazdami.
Moją uwagę przykuło Subaru Impreza GH 2.0 Benzyna 150km, Jednakże mało jest ofert sprzedaży i mało popularny jest ten samochód. Za to jest bardzo dużo mitów.
Drugim autem jest Audi A3, które jest dużo bardziej popularne, i które podsunął mi mój Tata z którego decyzją też przy wyborze muszę się liczyć. Nie wiem jednak na jaki silnik zdecydować się do tego auta.
Które z powyższych aut polecali byście bardziej i dlaczego. Z jakimi kosztami muszę się liczyć (szacunkowo) i czy np. w przypadku subaru opłaca się jeździć po całej Polsce i szukać auta? Lubie czasem przycisnąć gaz i poczuć to co jest pod maską. Preferuje głównie dynamiczną, ale zgodną z przepisami jazdę.
Może polecacie jakieś inne marki? Chętnie zwrócę na nie uwagę.
Z góry Dzięki za odpowiedzi.