Hatchback/Sedan do 6-7 tysięcy.

15 Lis 2017, 12:19

łysy napisał(a):Wg mnie pisanie o nim "muł totalny" jest niesprawiedliwe

Nie no przesadziłem, masz rację. Powiedzmy że to poziom Golfa 1.6, przeciętniak, wystarczy do normalnej jazdy, i tyle :)

Co nie zmienia faktu, że z taką kasą może poszukać lepszej jednostki i taki miałem w tym cel od początku (dlatego czasem wyolbrzymiam, żeby dać do zrozumienia).

łysy napisał(a):co w takim razie napiszesz o 1.9 SDI czy - idąc jeszcze dalej - o 1.6D z Golfa II albo 2.0D z Mercedesa 190?

Rower jest szybszy :P Gdy ruch uliczny był mały to te autka dawały radę, ale dzisiaj przy TSI, TurboTecach itp to dinozaury (a szkoda, bo takie silniki są wieczne).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Lis 2017, 12:33

galakty napisał(a):Co nie zmienia faktu, że z taką kasą może poszukać lepszej jednostki

W sumie trudno się nie zgodzić.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

15 Lis 2017, 12:41

galakty napisał(a):Nie no pewnie, zmieniły się prawa fizyki i auta o tej samej wadze ale różnej mocy są odwrotnie dynamiczne

Niuty niuty niuty a nie tam moc, pamietaj że Civic co roku traci około 1% swojej masy :mrgreen: To nie jest tak że wszystkie auta to bezkształtne sześciany o dwóch parametrach, jest jeszcze aerodynamika, przeniesienie napędu, przełożeń skrzyni oraz wrażenia, Ten filmik najlepiej oddaje o co mi chodzi

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

15 Lis 2017, 17:34

Dzięki Fate za link z honda, powiem Ci ze szybko się sprzedała :-D a więc siedzi mi po głowie honda, lecz troszkę się obawiam o to branie oleju i rudą... czytałem, że w tej cenie uważacie, że mógłbym patrzeć na inne, lepsze samochody. Czy mógłbym was prosić o podanie jakiś propozycji? :-) tak ogółem to dziękuję wszystkim za odpowiedzi, które daja jakiś pogląd na wybór samochodu :-)
arek9428
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 06 2012
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1,6 105 km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

15 Lis 2017, 23:47

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 7lat w jednych rękach.
[link do oferty na Olx wygasł] - brak zdjęć prawego boku trochę zastanawia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012