REKLAMA
Witam moi drodzy,
szukam auta w okolicach 15 tysięcy. Potrzebuję pięciodrzwiowego hatchbacka. Nie mam wybranej konkretnej marki ani rodzaju silnika, aczkolwiek wolałbym benzynę (najchętniej oczywiście z LPG), a diesle z filtrem cząstek stałych odpadają od razu. Mile widziane auto ekonomiczne, z przyzwoitą blachą, tanimi częściami i nie przeładowane elektroniką - potrzebuję elektrycznych szyb z przodu i lusterek, radia, ABS-u i wspomagania, ew. jakieś podgrzewane fotele czy takie pierdoły, ale żadnych lane assist czy tego typu wynalazków. Mocno katowane nie będzie, głównie jazda w warunkach miejskich, dojazd do pracy czy sklepu, ewentualnie kilkaset kilometrów po Polsce na wakacje czy jakiś weekendowy wypad, miesięcznie średnio wyjdzie pewnie z 1200 km. Z moich zboczeń to fajnie by było, gdyby dostęp do akumulatora czy żarówek nie wymagał rozkręcania połowy silnika. Na jakiejś potężnej mocy silnika mi nie zależy, chociaż fajnie by było móc w miarę normalnie coś wyprzedzić w razie potrzeby. Oglądałem swego czasu Astrę 1.7 CDTI, ale raz, że opinie o niej słyszałem różne, a dwa, że akurat ten egzemplarz był w nędznym stanie.
Z góry dziękuję za pomoc w wyborze auta.