Witam, w przyszłym tygodniu chcę dokonać zakupu jednego z 2 aut - Mazda 6 I generacja oraz Mercedes C klasa W203. Mam do wydania 13tyś. Moja wiedza jest dość ograniczona jeśli chodzi o motoryzację, ale jakieś podstawy znam, poczytałem na temat obu tych modeli i jedne posiadają plusy oraz minusy. Więcej plusów znalazłem w Mazdzie jako, że kieruję się myśleniem o przyszłych wydatkach związanych z eksploatacją (większość głosów w internecie mówi, że oprócz korozji, Mazda z silnikiem 2.0 benzyna na łańcuchu jest naprawdę autem bardzo dobrym), natomiast minusów w Mercedesie (oprócz luksusu, który prezentuje sobą poziomem wykonania, elektroniką oraz komfortem jazdy, użytkownicy narzekają na wysokie koszty utrzymania). No i oczywiście rok produkcji, Mercedes wiekowy, przebiegi też duże, Mazda młodsza, przebiegi mniejsze, chociaż też mawiają, że Mercedes pewniejszy pod względem stylu jazdy, mało młodych i "gniewnych" nimi śmiga, z Mazdą nie wiadomo. Wracając jednak do sedna. Szukając na Allegro szukam egzemplarzy bezwypadkowych z udokumentowanym przebiegiem, najlepiej serwisowanych z pełną historią. Jak najmłodsze. Nie kombi. Ja wiem, że dla niektórych może być to śmieszne, że ktoś robi taki research internetu w sprawie auta do 13tyś, ale zależy mi na tym, żeby było to dobre wydane 13 tysięcy. Będzie to moje drugie auto, w porównaniu do pierwszego wielki przeskok, dlatego to dla mnie ważne. Z góry dziękuję za pomoc w dokonaniu wyboru, jeśli wiecie może, lub natkniecie się na jakiś ciekawy okaz w internecie, będę bardzo wdzięczny o podesłanie tutaj ewentualnie linków. Pozdrawiam.
![Uśmiechnięty :)]()