REKLAMA
Wiem że dużo takich tematów było ale w żadnym nie potrafię znaleźć czegoś dla siebie ;/
Tak jak w temacie chodzi o auto za 25-30tys. Auto będę kupować najpóźniej w maju.
Jeśli chodzi o parametry auta:
Rocznik 2006-2008 - może być nowszy ale nie wydaje mi się że jest możliwość znalezienia nowszego w tej cenie
paliwo - benzyna / disel - tylko nie gaz zależy mi na tym by przyoszczędzić też na paliwie wiec disel trochę lepszy i silniejszy zazwyczaj ale benzyna też jest ok bo nie będę jakiejś ogromnej ilości km robić myślę że trzeba przyjąć typową średnia - auto używane będzie głównie po pracy + raz na 1/2 miesiace na trase 1000km
Hybrydy też moga być ale chyba ciężko jeszcze takie znaleźć w takiej cenie ;P
spalanie - do 10l przezyje ale im mniej tym lepiej to chyba wiadomo
moc - najlepiej coś w 100-140km nie chce ślamazarnego auta ale nie potrzebuje też sportowego,
Cena - tak jak podałem w granicach 25-30tys ... no ale może być +5tys jeśli auto jest faktycznie fajne
Edit- awaryjność - im mniej tym lepiej ważne dla mnie jest to by do auta za dużo nie dokładać
Jeśli chodzi o auta nad którymi mocno się zastanawiam
Audi A3 - 1.9 / 2.0 (disel) (rocznik 2006+)
Honda Civic VIII - 2.2 (disel) / 1.8 (benzyniak)
Najbardziej jeśli chodzi o wygląd itp podoba mi się właśnie honda civic UFO. wiem że teoretycznie mógłbym zakończyć poszukiwania i skupić się na tym co wybrałem - ale nie znam się na samochodach i nie chciałbym wybrać pierwszego lepszego które mi się spodoba i trafić na badziew z góry dziękuję za pomoc.