REKLAMA
Witam,
Miesiąc temu kupiłem Volkswagena z 2008r. i mam z nim trochę kłopotów teraz.
Auto było sprowadzone z Niemiec, wg sprzedającego miało przerysowaną lewą stronę i przyjechało do kraju na kołach. ma też książkę serwisową, z ostatnio wpisem z połowy 2010 roku.
Po sprawdzeniu historii z ASO, stan licznika się zgadza z książką. Ale od tamtego czasu auto nie było serwisowane, więc nie wiem co się działo z autem do teraz.
Ostatnio auto miało poważna awarię silnika i zacząłem się zastanawiać nad jego przeszłością, czy nie ma więcej przejechane i czy nie było mocniej uszkodzone.
Zanim skontaktuję się z sprzedającym, chciałbym mieć jakieś twarde dowody, a nie tylko przypuszczenia.
W związku z tym, że historia auta z ASO zgadza się z książką serwisową do połowy 2010r. chciałbym dowiedzieć się o jego historii w inny sposób.
Interesuje mnie:
1. Ilu było właścicieli w Niemczech. Jest jakaś baza, gdzie można to sprawdzić?
2. Kiedy auto było dokładnie sprowadzone z Niemiec albo dokładniej kiedy było wyrejestrowane w Niemczech?
(data pierwszej rejestracji w PL jest mi znana, ale ciekawi mnie jak długo po sprowadzeniu było naprawiane przed rejestracją)
Jest jakaś możliwość sprawdzenia tego w Niemczech? Albo może u nas kraju można dostać takie informacje w jakimś urzędzie celnym jak były robione opłaty?
3. Kiedy miało wypadek z Niemczech. Jest jakaś możliwość sprawdzenia tego?