Historia cepik

23 Maj 2020, 22:53

Witam. Jestem nowy na forum. Mam takie pytanie: chciałbym kupić auto używane, konkretnie peugeot 207, osoba sprzedająca auto powiedziała, że jest drugim właścicielem od 2014r. Po sprawdzeniu w cepiku pojawiła się informacja-zbycie samochodu 08.05.2020 Ogłoszenie widnieje od 20.05.2020 Nie ma informacji o nowym właścicielu, liczba dotychczasowych właścicieli sie zgadza-2. Auto widnieje jako zarejestrowane, ma wazny przeglad i polise ubezpieczeniowa. Czy ktos moglby mi wyjasnic o co moze chodzic z tym zbyciem, nie mam wielkiej wiedzy w tych kwestiach. Czy moze to byc jakis blad po stronie cepiku czy moge pasc ofiara nieuczciwrgo posrednika? Bardzo prosze o pomoc. Jesli napisalem w nieodpowiednim watku to przepraszam i prosze moda o przeniesiene, ale nie znalazlem bardziej odpowiedniego.
igor90
Obserwowany

24 Maj 2020, 09:05

Wygląda na to że osoba która Ci sprzedaje auto kupiła je od drugiego właściciela. Na rejestrację ma 30 dni od daty zakupu pojazdu wię de facto to będzie trzecia osoba która jest właścicielem. Kupując od niej samochód powinieneś dostać umowę między Tobą a 3 właścicielem (obecnym) i między drugim a trzecim jak auto nie zostanie przez trzeciego właściciela zarejestrowane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowcy kontra dziurawe drogi
    Odwilż i wahania temperatur wyjątkowo sprzyjają powstawaniu ubytków w nawierzchni ulic. Uszkodzony asfalt, straszący głębszymi bądź płytszymi dziurami, to prawdziwe utrapienie kierowców o tej porze roku. Nieuważna ...
    Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...