Holenderski samochód na niemieckich tablicach?

10 Cze 2010, 16:43

Witam.

Zamierzam kupić samochód. Polski komis ma holenderski dowód rejestracyjny tego pojazdu (tak twierdzi), natomiast samochód jest z niemieckimi tablicami rejestracyjnymi.

Czy nie będę miał problemu z zarejestrowaniem takiego auta? Czy nie oznacza to jakichś problemów? Jak w ogóle może dojść do takiej sytuacji?
Gandhi
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Cze 2010, 20:14

niemiec kupił od holendra...przerejestrował na siebie...polak kupił od niemca i stoi w komisie:) normalna rzecz:)
Peke
Nowicjusz

Miejscowość: z domu

10 Cze 2010, 20:58

A na jakich jest tablicach: oryginalnych (podrobionych) niemieckich czy na celnych z żółtym paskiem z prawej strony?
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

10 Cze 2010, 21:31

Białe bez żadnych pasków (oprócz niebieskiego z "D" i logo UE). W sumie teraz doczytałem, że mogę tablice zachować dla siebie, a w urzędzie oświadczyć, że kupiłem bez tablic.
Gandhi
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Cze 2010, 22:30

Gandhi napisał(a):, a w urzędzie oświadczyć, że kupiłem bez tablic.

Najprostsze wyjście z sytuacji.Tylko musisz ze jak będziesz robił OBT przed I rej.
w Polsce to rob to bez tablic i niech tak diagnosta wpisze w zaświadczeniu... :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...