Holenderski samochód na niemieckich tablicach?

10 Cze 2010, 17:43

Witam.

Zamierzam kupić samochód. Polski komis ma holenderski dowód rejestracyjny tego pojazdu (tak twierdzi), natomiast samochód jest z niemieckimi tablicami rejestracyjnymi.

Czy nie będę miał problemu z zarejestrowaniem takiego auta? Czy nie oznacza to jakichś problemów? Jak w ogóle może dojść do takiej sytuacji?
Gandhi
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Cze 2010, 21:14

niemiec kupił od holendra...przerejestrował na siebie...polak kupił od niemca i stoi w komisie:) normalna rzecz:)
Peke
Nowicjusz

Miejscowość: z domu

10 Cze 2010, 21:58

A na jakich jest tablicach: oryginalnych (podrobionych) niemieckich czy na celnych z żółtym paskiem z prawej strony?
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

10 Cze 2010, 22:31

Białe bez żadnych pasków (oprócz niebieskiego z "D" i logo UE). W sumie teraz doczytałem, że mogę tablice zachować dla siebie, a w urzędzie oświadczyć, że kupiłem bez tablic.
Gandhi
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

10 Cze 2010, 23:30

Gandhi napisał(a):, a w urzędzie oświadczyć, że kupiłem bez tablic.

Najprostsze wyjście z sytuacji.Tylko musisz ze jak będziesz robił OBT przed I rej.
w Polsce to rob to bez tablic i niech tak diagnosta wpisze w zaświadczeniu... :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...