Homologacja holenderskiego gazu

15 Lut 2014, 19:18

Witam. Mam okazje kupic opla astre 2 z holenderska fabryczna instalacja lpg. Problem w tym ze w dowodzie ma ona wbita tylko benzyne. Wlasciciel tak jezdzi od 3 lat i nie widzi w tym problemu. Co teraz trzeba bedzie zrobic aby bylo prawnie wszytsko ok? Wystarczy sama homologacja butli? Czy trzeba bedzie zmieniac butle? Jakie koszty takiej przyjemnosci? Dodam jeszcze ze w starych holenderskich papierach samochód ma wbity gaz w dowód. Jak sprawa bedzie wygladala przy rejestracji? No i czy holenderskie instalacje sa dobre? Dzieki za odp.
Patryk399
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 20:53

Patryk399 napisał(a): Jak sprawa bedzie wygladala przy rejestracji?
Jezeli w aktualnym DR z Holandii nie ma wpisu "GAZ" to niestety ale cała procedura od poczatku tzn.
1/F-ra montazu..
2/Świadectwo homo montazu
3/Ponowny odbiór tech.zbiornika gazu przez insp.TDT
Nie bardzo kumam o co biega z tymi starymi dokumentami z Holandii i wpisem "Gaz"
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Lut 2014, 21:45

Samochód jest w Polsce od 3 lat i u nas ma wbita tylko benzyne. Jesli o to chodzi
Patryk399
Nowicjusz

15 Lut 2014, 21:53

Patryk399 napisał(a):Samochód jest w Polsce od 3 lat i u nas ma wbita tylko benzyne. Jesli o to chodzi
Cos mi tu zle pachnie...Jak ten pojazd przechodzi przeglądy techniczne.A moze własciciel dostarcza do SKP tylko DR ... :?: Czy ten facio jest pierwszym wlascicielem w Polsce.. :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

15 Lut 2014, 22:09

Wlasnie cos tu jest nie tak. Mowil ze przy przegladzie nie zwracali na to uwagi albo po prostu daje w lape aby tylko podbic. Orientujecie sie co trzeba bedzie zrobic aby wszytsko bylo legalnie?
Patryk399
Nowicjusz

15 Lut 2014, 22:37

Patryk399 napisał(a):Orientujecie sie co trzeba bedzie zrobic aby wszytsko bylo legalnie?
Przeciez napisałem Ci w 1 poście jakie dokumenty musisz przedstawić w WK zeby uzyskac adnotację w DR"GAZ"... :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Demontaż zderzaka Porsche Cayenne, Poradnik
    Podzielę się wiedzą jak zdemontować zderzak w Porsche Cayenne 2 generacji po lifcie. Narzędzia jakie musimy przygotować to: Kluczy nasadowe 10 Torx 20 lub 25, 30 Klucz do spinek lub płaski śrubokręt Odrazu mówię że ...

19 Lut 2014, 16:41

Nie da się zrobić tego legalnie. Wydział komunikacji będzie twierdził że instalacja została zamontowana w polsce gdyz niebyło jej podczas pierwszej rejestracji i poprosi o dokumenty które są wystawiane po montazu przez warsztat w polsce. Na ta instalację nikt legalnie dokumentów nie wystawi.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994