Homologacja holenderskiego gazu

15 Lut 2014, 18:18

Witam. Mam okazje kupic opla astre 2 z holenderska fabryczna instalacja lpg. Problem w tym ze w dowodzie ma ona wbita tylko benzyne. Wlasciciel tak jezdzi od 3 lat i nie widzi w tym problemu. Co teraz trzeba bedzie zrobic aby bylo prawnie wszytsko ok? Wystarczy sama homologacja butli? Czy trzeba bedzie zmieniac butle? Jakie koszty takiej przyjemnosci? Dodam jeszcze ze w starych holenderskich papierach samochód ma wbity gaz w dowód. Jak sprawa bedzie wygladala przy rejestracji? No i czy holenderskie instalacje sa dobre? Dzieki za odp.
Patryk399
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Lut 2014, 19:53

Patryk399 napisał(a): Jak sprawa bedzie wygladala przy rejestracji?
Jezeli w aktualnym DR z Holandii nie ma wpisu "GAZ" to niestety ale cała procedura od poczatku tzn.
1/F-ra montazu..
2/Świadectwo homo montazu
3/Ponowny odbiór tech.zbiornika gazu przez insp.TDT
Nie bardzo kumam o co biega z tymi starymi dokumentami z Holandii i wpisem "Gaz"
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Lut 2014, 20:45

Samochód jest w Polsce od 3 lat i u nas ma wbita tylko benzyne. Jesli o to chodzi
Patryk399
Nowicjusz

15 Lut 2014, 20:53

Patryk399 napisał(a):Samochód jest w Polsce od 3 lat i u nas ma wbita tylko benzyne. Jesli o to chodzi
Cos mi tu zle pachnie...Jak ten pojazd przechodzi przeglądy techniczne.A moze własciciel dostarcza do SKP tylko DR ... :?: Czy ten facio jest pierwszym wlascicielem w Polsce.. :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

15 Lut 2014, 21:09

Wlasnie cos tu jest nie tak. Mowil ze przy przegladzie nie zwracali na to uwagi albo po prostu daje w lape aby tylko podbic. Orientujecie sie co trzeba bedzie zrobic aby wszytsko bylo legalnie?
Patryk399
Nowicjusz

15 Lut 2014, 21:37

Patryk399 napisał(a):Orientujecie sie co trzeba bedzie zrobic aby wszytsko bylo legalnie?
Przeciez napisałem Ci w 1 poście jakie dokumenty musisz przedstawić w WK zeby uzyskac adnotację w DR"GAZ"... :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...

19 Lut 2014, 15:41

Nie da się zrobić tego legalnie. Wydział komunikacji będzie twierdził że instalacja została zamontowana w polsce gdyz niebyło jej podczas pierwszej rejestracji i poprosi o dokumenty które są wystawiane po montazu przez warsztat w polsce. Na ta instalację nikt legalnie dokumentów nie wystawi.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994