Lpg w starym amerykańcu?

17 Lut 2014, 13:13

Witam jestem nowy na forum więc się przedstawięm Mam na imię Patryk i niedługo kończę 22 lata. Prawa jazdy jeszcze nie mam bo kiedyś powiedziałem sobie ,że zrobię jak będzie mnie stać na samochód którym chce jeździć. A więc wyjeżdżam niedługo za granice zarobić ukochaną sumę i zakupić Chevroeta Chevelle. Nie znam się zbytnio na motoryzacji ale wiem ,że te samochody sporo palą i czy można w takim samochodzie zainstalować instalację LPG?
neruziel
Obserwowany

Auto: nie mam

19 Lut 2014, 16:33

No to duzo musisz zarobić za tą zagranicą. Wpierw kupisz auto za małe pieniądze, potem wydasz majątek na jego orestaurowanie, potem kolejny majątek na części zamienne a na końcu w 90% warsztatów usłyszysz, że do fajnych zabytków gazu się nie montuje a w pozostałych 10 % zostawisz kolejny majątek bez pewności że auto to zniesie. Nie radzę.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

20 Lut 2014, 10:24

auto zniesie zwłaszcza jak to będzie V8, pytanie tylko po co :wink:
jako auto na co dzień bez sensu (samochód) jako auto na weekend i do uciechy bez sensu montować LPG :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Lut 2014, 17:38

Jak tylko instalacja będzie dobrze zestrojona to powinno znieść gazowanie bez problemu.
Oldek
Nowicjusz

20 Lut 2014, 22:07

ciekawe. Silnik starej generacji przystosowany do ołowiowej benzyny a wy tak śmiało twierdzicie, że dobrze zniesie gaz. Mooooooże macie racie :unsure:
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

21 Lut 2014, 11:30

miałem silnik z SS
normalna LS5 V8 nie było żadnego problemu ani z zagazowaniem ani z eksploatacją,
ale jak mówie po co gazować auto za 50-70 tysi? :mrgreen:
jednego z najbardziej znanych Muscle Carów, na co dzień to auto się nie będzie nadawać a od święta nie ma sensu
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci zarabiają na częściach
    Bezawaryjność? To dla producenta bankructwo. Dlatego producenci robią wszystko, żeby części, które psują się często lub są konieczne do wymiany po danym przebiegu, połączyć z częsciami drogimi, któe psują się rzadko albo ...