Homologacja instalacji z włoch

13 Kwi 2009, 20:35

Witam, wydaje mi sie ze podobnego tematu nie bylo:) Mam sachochod sciagniety z wloch, problem przy przegladzie wynikl taki ze nie mam naszej polskiej homologacji. Samochod to gollf 5 z fabryczna instalacja i mam na to wloskie papiery i gwarancje. na przegladzie powiedzieli ze musze zalatwic polska homologacje za 350zl, niezbyt mi sie to usmiecha, czy jest jakis inny sposob? ewentualnie gdzie w wawie to sie zalatwia?
m2nster
Nowicjusz

14 Kwi 2009, 22:17

jeśli samochód jest jeszcze nie zarejestrowany u nas w kraju to musisz zrobić dopuszczenie zbiornika gazowego do ruchu czyli tak zwaną legalizację. koszt takiej legalizacji zależny jest przede wszystkim od tego jaka jest instalacja (CNG czy LPG) i od wieku zbiornika, który w twoim przypadku powinien być młody i mieścić sie w dolnych stawkach cenowych.
W warszawie na Modlińskiej 264a w środy
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Śpiący policjant - bezpieczne spowalniacze
    Jak skutecznie uspokoić ruch drogowy? Sprawdzoną i popularną metodą jest montaż progów prędkościowych na drogach. To rozwiązanie ma wiele zalet – wymusza na kierowcach ograniczenie prędkości, powoduje mniejsze ...