Golf2 - problem z instalacją LPG

12 Kwi 2009, 13:02

Witam mam WV golfa2 z rocznika 89 z silnikiem 1.6 75km . mam następujący problem, a mianowicie nie chce chodzić na małych obrotach. Wogóle nie odpala na gazie. Instalacja ma 2,5 roku jest wymieniony filter gazu i powietrza. moja instalacja lpg to landirenzo
racoon
Nowicjusz

12 Kwi 2009, 14:29

Jak ci wogóle nie opala na gazie,to już sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.Na forum jest temat o instalacajach gazowych i jak je użytkować.Poczytaj tam.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Kwi 2009, 16:29

Masz Landi Renzo? parownik SE80 czy coś takiego?Ja po wymianie filtra powietrza prawie zawsze muszę na śrubce przy reduktorze zwiększyc dawkę gazu a dlaczego?Nowy filter powietrza,zmieniły się proporcje składu mieszanki z przewagą powietrza,to nie znaczy ,że silnik będzie więcej palił,będzie mniej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Kwi 2009, 13:18

Mogą to być dwie żeczy. Pierwsza to taka jak opisał kolega PhantomASA1, czyli po zmianie filtra powinieneś podregulować skład mieszanki. Zanim to jednak zrobisz sprawdź czy na reduktorze chodzi zawór. T,j, na se 81 taka czarna duża cewka która otwiera wolne obroty.
Włącz zapłon na gazie, otwórz maskę, zdejmij niebieski przewód z cewki i załóż z powrotem. Powinieneś usłyszeć takie klik. Jeśli nie to uszkodzona jest cewka, którą trzeba będzie wymienić.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1994

13 Kwi 2009, 17:10

Ale jeżeli on uruchamia silnik na LPG i jeżeli jest to zimny silnik,to powodem możebyć sam reduktor.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

14 Kwi 2009, 13:20

dzięki wypróbuje wasze sposoby. nie mam auta ale piszę w imieniu wujka bo on nie ma internetu a ja chcę mu jakoś pomóc.
racoon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piski, luzy i stuki w zawieszeniu
    Zły stan techniczny pojazdów jest co roku przyczyną wielu wypadków drogowych. Jesienią warto sprawdzić stan zawieszenia swojego samochodu i przygotować go do bezpiecznej jazdy w trudnych warunkach zimowych. ...