mlody861 napisał(a):w tych samochodach z tym silnikiem czesto nie kontaktuja lub uszkadzaja sie czujniki połozenia pedału przyspieszenia (gazu) co powoduje ze komputer nie dostaje informacji ze pedał jest wcisniety i nie podnosi obrotów silnika
Zaniki mocy zdarzaja sie tylko z rana (po dluzszym postoju) i mniej wiecej zawsze po tym samym czasie - ok 1-2min. Jezdze codziennie do pracy wiem wiem juz w miare dokladnie na ktorym rondzie strace moc lub na ktorym odcinku drogi. Potem juz jest super. Czy to mozliwe ze to pedal????? Poza tym odroty po wcisnieciu gazu (na luzie lub sprzegle) ida do gory,ale baaaaardzo wolno. Po tym jak przeskoczy ok 3tys to juz idzie ladnie....
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 23:07 ]andrzej_124 napisał(a):Możliwe,że masz kłopot z ciśnieniem na szynie.Sprawdź czy ten model ma pompkę paliwową w zbiorniku.Ciśnienia na szynie sam nie sprawdzisz.
Jak moge to sprawdzić? Znalazłem instrukcje, ale nie mogłem nic o tym w niej znaleźć.
Czy naprawa/wymiana/sprawdzenie mogłoby być kosztowne? Jestem właśnie po wymianie łańcuszka rozrządu, pełnym serwisie z wymianą wszystkich filtrów, wszystko w salonie i właśnie przed świętami
![Wink ;)]()
Nie chce do świąt odwiedzać salonu hondy co tydzień
Zastanawiałem się czy może nie przeprogramować CPU w nim. Kolega miał (chyba) podobny problem w Mitshubishi (tracił moc prawie ciagle) i po przeprogamowaniu CPU samochód chodził dobrze... ?
Pozdrawiam...