Honda Accord Bj 2004 problem z instalacja Landi LSI

14 Lut 2007, 16:07

Witam !!! w mojej Hondzie jest instalacja gazowa Landi LSI,mam nastepujacy problem: Po starcie okolo 20 sekund silnik zaczyna skakac i po chwili gasnie,jest problem go znowu zapalic.Okropnie smierdzi benzyna.Gdy zapali i jest nagzany to nie gasnie ale silnik nierowno pracuje.Zapala sie takze kontrolka z silnika.Bylem z tym samochodem w Hondzie i mechaniki po podpieciu do komputera stwierdzili ze dostaje za duzo paliwa,i ze to ma cos wspolnego ze sterownikiem mojej instalacji.Mowia ze lambda podaje falszywe dane do komputera i dlatego tak sie dzieje,a sterownik z gazu nie zgadza sie ze sterownikiem z silnika.Samochod zawiozlem do warsztatu gdzie zalozono ta instalacje gazowa,i po tygodniu dowiedzialem sie ze wymienione zostaly wszystkie czesci jakie byly mozliwe w moim samochodzie ,nowy katalizator,lambda itd...itd.a samochod dalej popsuty i nie wiedza co dalej.Czy ktos slyszal juz cos takiego ? bede serdecznie dziekowal za pomoc.Pozdrawiam
koliber600
Nowicjusz

Miejscowość: Dortmund

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rosjanie wybrali coupé roku
    Lexus RC został ogłoszony najlepszym coupé w corocznym plebiscycie Car of the Year in Russia. W głosowaniu wzięło udział ponad milion osób. W 20 segmentach Internetowy plebiscyt trwał przez ponad trzy miesiące ...
    5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
    Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...