Honda Accord czy miała ocynk i pytanie odnosnie gazu sekwe?

27 Gru 2009, 13:15

Witam mam pytanie przymierzam sie do kupna hondy accord gdzies z 2000r i mam pytanie czy ten model miał juz ocynk z tego co wiem i widziałem ze przy accordach lubia gnic tylne nadkola jak to z tym jest?i drugie pytanie z jakim kupic najlepiej silnikiem chciał bym diesla ale w hondach to tylko benzyna ile kosztuje załozenie sekwencji?Bardzo prosze o odpowiedzi i jakies rady i opinie jesli chodzi o ten model chodzi o VI generacje czyli gdzies 2000 rocznik

[ Dodano: Nie Gru 27, 2009 13:04 ]
Zastanawiam sie tez nad toyotą avensis z rocznika gdzies 2000 co bedzie lepsze z silnikiem d4d czy załozenie sekwencji? Kolega znowu namawia mnie na peugeota 406 2.0 Hdi bardzo dobre samochode najlepszy udany model z peugeotów podobniez
vorester
Początkujący

28 Gru 2009, 01:09

Peugeota odpuść. Załóż sekwencję raczej, chyba, że ciągle robisz duże trasy. Hondy miały ocynk, a tylne nadkola to słaby ich punkt.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 12:12

Ty to widzę znawca jesteś jak puga 406 każesz odpuścić.Ale nie będe dyskutował.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

28 Gru 2009, 13:59

rustin napisał(a):Ty to widzę znawca jesteś jak puga 406 każesz odpuścić.Ale nie będe dyskutował.

I chwała Ci za to, nie stracę czasu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 14:10

Koledzy prosze was o opinie a nie krytykujcie odpowiedzi
vorester
Początkujący

28 Gru 2009, 14:18

Moja opinia jest tak że pug będzie tanszy w zakupie,kupisz młodszy rocznik z bardzo bogatym wyposażeniem.silniki hdi 90 konne są nie do zdarcia,nie mają dwumasy,są bardzo oszczędne.benyznowe też są godne polecenia,sam fakt że taksówkarze jeżdzą tym modelem coś znaczy.poczytaj opinie na autocentrum i na auto świecie wypowiedz taksówkarzy.co do blach to pug ma bardzo dobry ocynk i nie rdzewieje.co do avensisa to z silnikiem d4d bedzie duzo drozszy od puga a benzyna ponoc nie lubi gazu tak samo jak to mowia o fordach a wcale do konca tak nie jest.
rustin
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Nissan Juke Nismo
    Nissan Juke Nismo obrazuje ducha innowacji i wzbudza zainteresowanie, dzięki któremu koncepcja Nismo stała się jedną z najbardziej uznawanych nazw w sportach samochodowych oraz w grach. Wprowadzając markę Nismo do ...

28 Gru 2009, 14:25

I tu dziekuje kolego za odpowiedz to szukac peugeota z 90 konnym silnikiem własnie znajomy tez mi radził wybrac z tym słabszym silnikiem
vorester
Początkujący

28 Gru 2009, 14:32

ponieważ słabszy nie posiada dwu masy ( ale szczerze nie jestem pewien) mocniejsze silniki mają juz FAP-a choc są i bez niego egzemplarze.wejdz na forum 406tki to wszystkiego się dowiesz bo już nie pamietam.Sam się interesowałem tym modelem bo można znaleźc z bardzo bogatym wyposażeniem a rozsądne pieniądze ale dla mnie troche staro wyglada w porownaniu do np mondeo mk3.Możesz też szukać silników PB bardzo dobrze znoszą LPG,nie wiem jak z gotówka u ciebie ale szukaj modelu po 2000r chyba ost lifting i ma poprawione wszystkie nie dociągnięcia nie tylko wizualne ale i techniczne.
rustin
Aktywny

28 Gru 2009, 14:50

Być może faktycznie ten model PŻ jest udany, ale ja jednak bym nie ryzykował i obstaję przy japończyku. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 14:55

z tego co czytam w innych postach co piszesz wnioskuje ze nic nie znasz sie na motoryzacji a jedynie powtarzasz co uslyszysz chociaz wiekszosc to brednie.Dobrze już ktoś cie nazwał fanboyem VW :)
rustin
Aktywny

28 Gru 2009, 15:09

Większość to fakty z doświadczenia własnego, badź znajomych, rodziny i innych osób z forum (nie tylko tego). Ja tam na taryfie raczej francuzów nie widuję, przynajmniej w 3mieście. Póki co to Ty niczego tutaj nie zaprezentowałeś, a 2.0 HDI 90km ma dwumas znawco motoryzacji.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 15:19

napisałem że nie jestem pewien żeby sprawdzić a i tak nie wiem czy jest w sumie nie pamietam.Ok niech Ci będzie fanboyuvw :)
rustin
Aktywny

29 Gru 2009, 16:25

Moim zdaniem Honda to najlepszy wybór aczkolwiek nie odżucałbym 406-tki. Niestety większość aut japońskich ma problem z tylnymi błotnikami jak np. Mazda 6. Napewno Honda Accord będzie bardziej sztywno zestrojona niż 406. Układ kierowniczy też będzie bardziej precyzyjny. Honda niestety będzie mniej komfortowa. Jeżeli chodzi o silniki to HDI są bardzo udane. Jeżeli chciałbyś jednak kupić coś w benzynie to Honda bije na głowę konstrukcje 406. Moim zdaniem silniki benzynowe Hondy w tych właśnie latach są najlepsze w klasie ( chodzi oczywiście o 4 cylindrowe). Niestety nie wypowiem się jak współpracują z LPG, nie mam takiej wiedzy.
mistrz27
Początkujący

29 Gru 2009, 16:54

jiGsaw napisał(a):Większość to fakty z doświadczenia własnego, badź znajomych, rodziny i innych osób z forum (nie tylko tego). Ja tam na taryfie raczej francuzów nie widuję, przynajmniej w 3mieście. Póki co to Ty niczego tutaj nie zaprezentowałeś, a 2.0 HDI 90km ma dwumas znawco motoryzacji.

nie ma dwumasowego koła pasowego od paska wielorowkowego napędu
osprzętu zeby rozwiac wszelkie watpliwosci :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

29 Gru 2009, 17:15

Koledzy to co lepiej 406 w hdi czy honda na gazie wiadomo mi tez zalezy na kosztach paliwa codziennie 60 km do pracy musze dojezdzac
vorester
Początkujący