Honda Civic VII

27 Gru 2009, 19:10

witam,

Po kilkudniowej burzy mózgów postanowiłem ulokować swoje pieniądze w Hondzie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Auto jest z polecenia - jako warte zakupu. Jutro jadę je oglądać i w związku z tym pytanie do Was - co o niej sądzicie po zdjęciach, oraz na co powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach?

Trochę egzotycznie umieszczona skrzynia biegów. Traktować to jako utrudnienie w jeździe, czy raczej jest to bez znaczenia?

Mile widziane opinie o tej generacji Hondy, o jej możliwościach, mankamentach, osiągach itd...

z góry dziękuję za odpowiedź.
Piotrek_ndm
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

27 Gru 2009, 19:18

Niestety nie doradzę co do mechaniki tego auta, ale wiem jedno - moim zdaniem, jest to najpaskudniejszy Civic ze wszystkich generacji... Sam zastanawiałem się nad Hondą, jednak w grę wchodziła jedynie Prelude, Integra i Civic VI gen.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

27 Gru 2009, 19:54

w 7 generacji civic przestał być już civicem po liftingu jest troche ładniejsze ale to nadal nie to. Konstrukcyjnie to raczej to dobre auto mimo że już robione w Anglii jeżeli ci sie podoba to warto sie zdecydować
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

27 Gru 2009, 20:22

Piotrek_ndm napisał(a):na co powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach?

Na szczeliny między błotnikiem, maską i lampą po stronie pasażera z przodu...
Poza tym ten model jest okropnie brzydki i nawet gdyby był najlepszym autem świata to bym go nie kupił ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

27 Gru 2009, 20:30

@Kubuch

sugerujesz, że może być po jakiejś stłuczce?
Piotrek_ndm
Nowicjusz

27 Gru 2009, 20:40

Szpary wyglądają na nierówne (w porównaniu z drugą stroną) ale to tylko zdjęcia do tego dość niewyraźnie więc sugeruję byś to na miejscu sprawdził ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

27 Gru 2009, 21:09

Z tego co widać to sprzedaję ją jakiś salon więc na miejscu poproś o sprawdzenie powłoki lakierniczej (każdy salon skupujący samochody używane ma takie cudeńko) jeżeli odmówią to już możesz coś podejrzewać.
Piotrek_ndm napisał(a):Trochę egzotycznie umieszczona skrzynia biegów. Traktować to jako utrudnienie w jeździe, czy raczej jest to bez znaczenia?

Często słyszałem ludzi którzy sobie to chwalili, osobiście nie użytkowałem ale sprawdzisz to na jeździe próbnej.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

27 Gru 2009, 22:57

Dzięki za konkretną radę Prezesie :)

Nie omieszkam poprosić o taki test.

Może jeszcze jakieś rady. Ewentualnie informacje odnośnie użytkowania? Przeglądałem opinie na AC, ale każda opinia jest cenna :)

pozdrawiam.
Piotrek_ndm
Nowicjusz