Honda Accord do naprawy za 4 tys zł

08 Maj 2021, 14:50

Łysiak napisał(a):Do tego robiąc takim autem 60 tys rocznie to pewnie non-stop coś w nim naprawiasz i to za konkretną kasę

Widzę że Fiacik odcisnął na Tobie piętno ... :D

Nie będę się rozpisywał. Szukaj auta które nie trąci myszką a ja będę szukał takie co trąci myszką.

Łysiak napisał(a): pewnie non-stop coś w nim naprawiasz i to za konkretną kasę bo podejrzewam że to jest jakaś wyższa klasa, ja chce tego uniknąć

Ja bym Ci tylko mógł życzyć używanego auta które psuje się tak jak moje i za taką kasę... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Maj 2021, 21:12

Zaczynam myśleć że porady szybkiego lub innych na tym forum powinny być odpłatne, szczerze... Doradz komuś coś rozsądnego biorąc pod uwagę wiele wymogów i zmiennych, a ten Ci napluje w twarz i zrobi absolutnie odwrotnie, po czym nadzieje się na pierwszego lepszego gruza w okolicy a potem płacz...
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

09 Maj 2021, 00:57

Czyli rozumiem że trochę nowsze auto od tego które mam i klimatyzacja oraz ciut mocniejszy silnik to wiele wymogów i zmiennych tak?
Mam wrażenie że zasugerowaliście się Hondą Accord bo kolega akurat ma na sprzedaż i tylko pytałem o zdanie a tutaj pewnie wyobrażenie ze takie auta szukam i chce żeby były 2-letnie.
Wręcz przeciwnie ale starego gruza to mam i nie chce następnego.
Łysiak
Nowicjusz

09 Maj 2021, 01:36

lasagne napisał(a):Zaczynam myśleć że porady szybkiego lub innych na tym forum powinny być odpłatne, szczerze... Doradz komuś coś rozsądnego biorąc pod uwagę wiele wymogów i zmiennych, a ten Ci napluje w twarz i zrobi absolutnie odwrotnie, po czym nadzieje się na pierwszego lepszego gruza w okolicy a potem płacz..

Nie rozumiem. Mamy się głaskać po głowach bo to jest forum? Chodzi o realną pomoc a nie powtarzanie mitów i udawanie że za 4 czy 8k coś się zwojuje.
Generalnie za 8k bierze się auto w jak najlepszym stanie z możliwie z jak najmniekszą ilością wpadek producenta ewrntualnie z jak najmniejszą ilością bajerow. A tu widze że teraz bedziemy wymyślać roczniki, trącanie myszką i inne.
Ja jak zaczynałem moto przygodę to roszczeń nie mialem zakup cytryny ax i w pół roku 40k.km. Potem yaris za 4k włożylem lpg i dalej następne 70k.km. potem coś dozbieralem i było szukanie a nie na odwrót i tyle w temacie.
szybki
Moderator - Tuning

09 Maj 2021, 22:20

Tylko pytanie jak się maja wpadki producenta do zaniedbań serwisowych na przestrzeni lat przez poprzednich właścicieli, jak auto ma 20 lat i ileś przejechane to niekażdy był super użytkownikiem i wszystko robił z zaleceniami.

W kaźdym razie jak musze dozbierać do 40 tys złotych na 13 letnie auto pokroju Punto, Polo, Fiesta itd to faktycznie dam sobie spokój.
Łysiak
Nowicjusz

10 Maj 2021, 13:26

To może podsumujmy dotychczasową dyskusję i wyciągnijmy jakieś wnioski, bo widzę, że temat zaczyna się rozciągać, a konkretów nie ma.
Hondę od kolegi sobie odpuść. Raz, że chcesz samochód młodszy o 7-8 lat, a Honda jest młodsza zaledwie o rok...Nie będę pisał ile takie Hondy kosztują sprawne, do jeżdżenia, bo to możesz sobie sprawdzić w necie sam. Tak samo z jakiego rocznika mógłbyś takie autko kupić za te 10 tys. Taka jest ogólnie nasza rada. Decyzja należy do ciebie.
Napisz teraz jeszcze, jakie auto chciałbyś mieć - czy masz jakieś wymagania co do marki, do nadwozia, wyposażenia, które MUSI być?
Wiemy obecnie, że na auto masz przeznaczone 10 tyś zł. O mocy też coś tam wiemy. I jeszcze napisz, czy te 10 tyś top kwota tylko za auto, czy już z pakietem startowym?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasażerowie, nogi w dół!
    W Polsce ponad 90% kierowców i pasażerów zapina pasy(1). Mogą one jednak nie spełnić swojej funkcji, jeśli nie zapniemy ich prawidłowo i nie zajmiemy odpowiedniej pozycji. Kierowca powinien ustawić zagłówek, ...

11 Maj 2021, 23:27

MotoAlbercik, czyli Ty w przeciwieństwie do większości pozostałych osób, byś temat Hondy odpuścił? Kolega wystawia za 5 tys, ja mu raczej tyle za Honde nie dam.

Ja myślę właśnie nad autami pokroju Fiat Grande Punto (ew.Evo? da radę?)
albo VW Polo? Opel Corsa D?
może po prostu odpuszczę coś wyższej klasy i zostanę przy tych miejskich klasykach.

a co do Hondy ta generacja mnie nie jara, już lepsza kolejna czyli VII no ale nie ta kasa, po prostu nawinęła się taka oferta i tyle i myślałem że może za groszę dobre auto ? No ale zbyt duże ryzyko.
Łysiak
Nowicjusz

12 Maj 2021, 02:18

Prawie 20 letniego zaniedbanego trupa zostawiłbym w spokoju. Grande punto dosyć fajne, ostatnio dziewczyna kupiła evo z 2012 za niecałe 12(parę rzeczy do roboty), więc tobie poleciłbym zwykłe punto w tym budżecie.
Gość114260

17 Maj 2021, 00:12

Jeśli by kogoś interesowała oferta Hondy to tak wygląda po wystawieniu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ale ja raczej odpuszczam bo przy takiej kwocie to mi się nie kalkuluje, poza tym chyba doszedłem do wniosku że lepiej cos innego i kupować od obcej osoby żeby potem nie było że po znajomości itd.
Łysiak
Nowicjusz

17 Maj 2021, 15:29

Za ile ostatecznie jest Ci w stanie sprzedać?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Maj 2021, 10:29

Za 3500 byłby wstanie sprzedać, ale nie chce naciskać bo jak widać jakąś tam wartość dla niego ma.
Chyba że zainteresowani kupujący go wyprostują z tą ceną, bo nie wiem czy ktoś da takie sumy za to auto.
Pewnie oficjalnie za te 4500 sprzeda komuś obcemu.

Mnie przed tym autem hamuje przede wszystkim to że nie wiem ile tak na prawdę wydam na niego, gdyby to był Punciak jakiś ale to jednak Honda i klasa średnia, okaże się że jest ciężko dostęp i ciężka robota i mechanik weźmie 400 zamiast 200 za jakąś wymianę itd.
Albo jeszcze to i to i tamto trzeba zmienić.
Ja niestety sam tego nie ogarnę.
Łysiak
Nowicjusz

18 Maj 2021, 10:58

Łysiak napisał(a):Mnie przed tym autem hamuje przede wszystkim to że nie wiem ile tak na prawdę wydam na niego,

Kao napisał(a):Na magiel licz ok 1000
Klima podobnie
Opony 600
Katalizator 400 zamiennik
Na pierdoly i pakiet startowy dodatkowo 1500
szybki
Moderator - Tuning

18 Maj 2021, 19:06

Łysiak napisał(a):Mnie przed tym autem hamuje przede wszystkim to że nie wiem ile tak na prawdę wydam na niego, gdyby to był Punciak jakiś ale to jednak Honda i klasa średnia, okaże się że jest ciężko dostęp i ciężka robota i mechanik weźmie 400 zamiast 200 za jakąś wymianę itd.
Albo jeszcze to i to i tamto trzeba zmienić.

Jprd ludzie mają problemy, jak dziewica chciałabym,..a boję się :lol:

Jak sam nie poradzisz sobie z autem i masz problem wydać parę zł mechanikowi to odpuszczasz i kupujesz innego paździerza gdzie i tak w takich pieniądzach prawie na pewno będzie co innego do zrobienia ...suma summarum jak byś nie zrobił to i tak trzeba wydać...może tu jest problem...że trzeba wydać? Jakby to były jakieś grube setki tys zł...atu raptem auto za średnią krajową wypłatę
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

18 Maj 2021, 20:13

No tak mają problemy bo opony to 1000 zł, katalizator najtańszy w internetach jakiś tam JMJ 600 zł + wymiana?
1000 zł magiel rozumiem regeneracja, 1500 nowy TRW z tego co widzę to czy to się opłąca? no ale + wymiana robi się 2 tys
Także w ten sposób spokojnie 6-7 tys trzeba liczyć.
a co innymi rzeczami?
Tak, tu jest problem że trzeba na auto wydać 3500 zakup + ze 2 dobre pensje na naprawy.
I raczej się to sie przy tej cenie zakupu nie kalkuluje.
Łysiak
Nowicjusz

18 Maj 2021, 20:24

Jakieś wielosezonówki to pewnie 600-700, to nie jest 19 cali. Katalizator szeroki temat więc nawet nie ma sensu go liczyć w takim gruzie :mrgreen: Do tego zrobić magiel

W ogóle to piszesz w taki sposób jakbyś w ten samochód miał wrzucić kupę kasy a każdy inny w podobnym budżecie był bez wkładu. każdy będzie podobnym gruzem i każdy wymaga nakładów, plus tego egzemplarza, że na starcie wiesz co musisz zrobić.
Zresztą popatrz na to ogłoszenie - masz teraz wzmiankę o maglownicy, katalizatorze czy klimie? Inni sprzedający wymieniają listę wad fury jaką chcą sprzedać?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km