Honda CIvic VIII do 20k

19 Sty 2021, 07:14

Witam, jestem nastawiony na ten jeden model, szukam tylko wersji 1.8 140km. Chciałbym tutaj nieraz zapytać o dane ogłoszenia, właśnie pojawiło sie coś ciekawszego a mianowicie to:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

Jak myslicie, warto jechać 100km zobaczyć? Jestem totalnym laikiem, po ogłoszeniu wydaje sie ciekawe ale co dalej...

Jest szansa na kupno tego auta w cenie do 20k?
piter221
Nowicjusz

19 Sty 2021, 10:46

Ten model jest bardzo fajny. Silnik godny polecenia jak się dba o przeglądy i wymianę oleju co 10tkm to powinien służyć długo bezawaryjnie.

Widzę, że w ogłoszeniu masz auto z półautomatem i-Shift. Ja nie polecam tej skrzyni i uważam że jest to najgorsze z możliwych rozwiązań w tym modelu. Lepsza będzie skrzynia manualna i tradycyjny automat który w trasie potrafi spalić jeszcze mniej niż manual z racji przełożenia najwyższego biegu (niższe obroty). Do tego oba te rozwiązania są dosyć trwałe w tym samochodzie.

Po zdjęciach tu za dużo nie widać bo to ciemny kolor i ciężko się czegoś dopatrzeć.

piter221 napisał(a):Jest szansa na kupno tego auta w cenie do 20k?
Jak najbardziej z początku okresu produkcji czyli od 2006 roku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Sty 2021, 15:44

Nie wiem jak, ale nie zauważyłem, że to automat... zmęczenie po nocce chyba. Będę szukał dalej i może niekiedy wrzucę tutaj jakieś zapytanie ;) Proszę o nie zamykanie tematu.
piter221
Nowicjusz

21 Sty 2021, 18:03

Więc tak, do 25k wzrósł budżet, w jaki rocznik mogę celować żeby znaleźć zadbaną? Macie jakieś ciekawe oferty do przeglądnięcia?
piter221
Nowicjusz

21 Sty 2021, 21:20

Na polifta trochę za mało... bliżej 30 sprzedawałem
20-25 kupisz przedlifta 2008-2009R. Koło 23 tak gdzieś średnio sprzedaję .
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Lut 2021, 21:12

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Witam, taka blisko mnie sie pojawiła, warto zobaczyć?
piter221
Nowicjusz

21 Lut 2021, 22:38

Auto z Danii..przebieg się zgadza :D
andrewb25
Stały forumowicz

23 Lut 2021, 17:31

Zobaczyć możesz jak masz niedaleko ale alufelgi to chyba 18-19 cali (duże) oryginalnie w wersji Type-S były 17" na których było już dosyć twardo :)
Klimatyzacja automatyczna jednostrefowa (były tez dwustrefowe).
Systemu start&stop nie ma z tego co wiem i nie było w tym modelu.
Nie widać środkowego wyświetlacza na żadnym zdjęciu, a warto mu się przyjrzeć bo czasem zimne luty siadały i nie wszystko się na nim poprawnie wyświetlało.
Wygląda jak by miała ksenony bo i widać spryskiwacze w zderzaku ale ma manualną regulację poziomu świateł więc nie powinno ich być w takiej konfiguracji.
To tak z tego co na szybko zauważyłem :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Lut 2021, 19:27

Auto na rynek DK więc spryskiwacze ma każda .NIe musi być ksenon (dla przykładu mój)

Jakbym widział wcześniej to właśnie odjechał fajny 1.8/140 za 20 000zł , całość w oryginale. piękna sztuka z DK

Co do felg to powninny być 17'' tak jak w ex mojej. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

24 Lut 2021, 21:56

To ironia z tym, że przebieg powinien się zgadać bo DK czy rzeczywiście tak jest? :?

I te felgi 19 to cos złego, że powinny być 17?

Pytam serio, jestem totalnym laikiem i chyba nigdy auta nie kupię :lol: model mam ale znaleźć ta Hondę to masakra żeby wszystko się zgadzało i żeby była w okolicy Lubuskiego.

Panowie a autotesto polecacie, ten pakiet za 300zl nawet, warto w to iść jak nie mam nikogo żeby że mną auto poszedł oglądać? Sam nic przy aucie raczej nie wynajdę...
piter221
Nowicjusz

24 Lut 2021, 22:32

piter221 napisał(a):To ironia z tym, że przebieg powinien się zgadać bo DK czy rzeczywiście tak jest?

W DK auto jedzie na przegląd i klepią tam do ogólnie dostępnego takiego ich CEPIKU przebieg, dodatkowo pieczę nad tym systemem na m.in. Urząd Skarbowy. Przebiegi notowane są od nowości auta, więc cofki praktycznie w tym kraju nie istnieją. Nikomu na tym nie zależy z resztą...bo Duńczycy to majętni ludzie i mają daleko w d... auto wartości 3- 4 czy 5 tys Euro ..dla nich to często 1 wypłata... A jakby ktoś to zrobił to widać to od razu...więc nikt tego nie robi. ..albo proceder ten jest w tym kraju podobnie jak w Szwecji ...znikomy.
piter221 napisał(a):I te felgi 19 to cos złego, że powinny być 17?

NIe ale jazda będzie mocno nie praktyczna...można felgę łatwo uszkodzić....zawieszenie też po tyłku dostaje ..a i koszt później opon 19'' to może być kilka tys zł :lol:
piter221 napisał(a):Panowie a autotesto polecacie, ten pakiet za 300zl nawet, warto w to iść jak nie mam nikogo żeby że mną auto poszedł oglądać?

Ale to tylko auto za 20-25 tys ...zwykła SKP + wizyta u mechanika wystarczy..przecież auto nie kosztuje milionów
andrewb25
Stały forumowicz