HONDA ACCORD-pływa na wolnych obrotach

26 Lut 2009, 14:23

nie mam już pomysłu co zrobić silnik pływa na wolnych obrotach czy jest ciepły czy zimny i potrafi nawet zgasnąć,może miał ktos podobny problem ,silnik2,0 pełny wtrysk paliwa
sandaczyk

• 26 Lut 2009, 21:35

Wiesz ile moze byc przyczyn plywania na wolnych obrotach?Mozna strzelac tylko,wystarczy,że silnik straci kompresje na ktoryms garze i cos takiego bedzie sie dziac,wtryski,uklad zaplonowy,przebicia na kablach,swiece itd! :shock:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

27 Lut 2009, 09:59

świece,przewody,układ zapłonowy i reszta jest dobra ,stawiają na silniczek krokowy ale nikt mi nie gwarantuje że to na sto procent ,a nie była odpalana tylko dwa dni :( a silniczek nie jest taki tani. Jak jest zimna to automatyczne ssanie działa dobrze i po rozgrzaniu już ją bierze.
    sandaczyk

27 Lut 2009, 10:31

a przepływomierz
    shrek19791016
    Początkujący

28 Lut 2009, 09:46

Radził bym Ci ten silniczek krokowy.W CRX'sie miałem to samo.Nawet ciężko było odpalić rozgrzany silnik.
    sebacrx3

28 Lut 2009, 10:51

i ja też tak myślę a z paleniem nie ma problemu tragedią jest utrzymać wolne obroty :x
    sandaczyk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
      Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...
      Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
      Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...

28 Lut 2009, 11:56

No to próbuj.Silniczek krokowy to jest to co często boli honde.Niestety!Poszukaj gdzieś używke tak żebyś mógł go wypróbować.
    sebacrx3

07 Mar 2009, 21:00

i tu wielkie dzięki koleżko masz flache bo to był traw w 10 a nie jak ten specjalista to koszmar z nim no i ja też tak stawiałem dzięki i pozdro
    sandaczyk

08 Mar 2009, 19:05

Nazwałeś mnie koszmarem? :shock: Przeczytaj sobie co pisałeś,że nie masz pojęcia co moze być przyczyną a teraz piszesz,że też to podejrzewałeś,jesteś niewiarygodny i niepoważny.Sugerujesz,że falowanie obrotów bywa przyczyną tylko uszkodzonego silniczka krokowego?To ja ci mowie,że jest tyle przyczyn ,że mogę ci wymieniać całą noc,tylko sobie przygotuj gruby kajet i nie zycze sobie żebys do mnie pisał prywatnych listów i mnie obrażał,nie wiem o co tobie chodzi !!! :D
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)