VW Polo 6N2 2001 centralny zamek

08 Mar 2009, 17:34

Witam. Mam pytanie - jak przeprowadzić synchronizację kluczyka z komputerem w samochodzie?? Jest to polo z 2001r. (6N2) 1.4 MPI. Objaw jest taki, że przestało mi działać otwieranie centralnego zamka z pilota.Wymieniłem więc baterie, ale nadal nie działa. Nie daje również żadnych oznak życia lampka w drzwiach kierowcy. W instrukcji obsługi jest napisane tylko, ze synchronizacja nie powinna trwać więcej, niż 1 min, ale nie napisali, jak to się robi:(. Pilot jest razem z kluczykiem, ma dwa przyciski, otwieranie i zamykanie, autko ma centralny zamek oryginalny, od nowości. Dodam także, że posiadam tylko jeden oryginalny kluczyk.
gllowa
Nowicjusz

• 08 Mar 2009, 18:11

Skoro lampka w drzwiach nie działa to widocznie bateria w kluczyku była dobra. Przyczyną może być bezpiecznik lub przekaźnik od centralnego zamka lub sama centralka nie dostaje sygnału z pilota i napięcia.. Proponuje podjechać do ASO i niech sprawdzą co może być przyczyną.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
      Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...
      Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
      Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...