VW Polo 6N2 2001 centralny zamek

08 Mar 2009, 17:34

Witam. Mam pytanie - jak przeprowadzić synchronizację kluczyka z komputerem w samochodzie?? Jest to polo z 2001r. (6N2) 1.4 MPI. Objaw jest taki, że przestało mi działać otwieranie centralnego zamka z pilota.Wymieniłem więc baterie, ale nadal nie działa. Nie daje również żadnych oznak życia lampka w drzwiach kierowcy. W instrukcji obsługi jest napisane tylko, ze synchronizacja nie powinna trwać więcej, niż 1 min, ale nie napisali, jak to się robi:(. Pilot jest razem z kluczykiem, ma dwa przyciski, otwieranie i zamykanie, autko ma centralny zamek oryginalny, od nowości. Dodam także, że posiadam tylko jeden oryginalny kluczyk.
gllowa
Nowicjusz

• 08 Mar 2009, 18:11

Skoro lampka w drzwiach nie działa to widocznie bateria w kluczyku była dobra. Przyczyną może być bezpiecznik lub przekaźnik od centralnego zamka lub sama centralka nie dostaje sygnału z pilota i napięcia.. Proponuje podjechać do ASO i niech sprawdzą co może być przyczyną.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      ŠKODA 120L Typ 742, 1976
      Samochód ten został zaprezentowany oficjalnie we wrześniu 1976 roku na Targach Przemysłowych w Brnie, seryjny model 105/120 (Š742) wnosił do oferty marki wiele nowego, zwłaszcza w dziedzinie bezpieczeństwa. ...