Honda Accord - Silniki diesla

27 Sty 2008, 19:43

Co myślicie o tych silnikach?? Czy one sa awaryje??? Podajcie jak najwiecej informacje o silnikach Diesla:)
Dzieki :D
almarjur
Nowicjusz

01 Lut 2008, 19:20

Jeżeli chodzi o Honde to z doświadczenia wiem ze nie jest awaryjna miałem Honde Accord ale z nie diesla :D a teraz mam mercedesa C klase niestety nie najnowsza ale jak mi poszło chłodzenie od turbiny to wydałem prawie 2000zł. :D
zawa
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

03 Lut 2008, 12:41

a o jaki model accorda ci chodzi ?
do 2002r w accordzie montowany był silnik 2.0 105 KM od rowera i nie cieszy się dobra opinia
w nowym modelu jest już (pierwszy diesel) hondy 2.2 iCTDI 140KM
ten silnik jest jednym z lepszych diesli
[link do autocentrum.pl wygasł]
tutaj masz informacje o nim
pozdrawiam tylko honda
seba25
Nowicjusz

08 Lut 2008, 20:33

Hondy akurta dbaja o to, aby ich silniki diesla byly dobre, zarowno w eksploatacji jak i mocy i pod wzgledem zanieczyszczen :)
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

26 Sty 2009, 21:01

Mam hondę accord 2.0tdi 105KM 97r. Silnik jest świetny, spalanie 5l./100km to nie problem a buta ma super, dla przykładu mój brat ma vw passata 1.9tdi 130KM i wcale nie idzie lepiej od mojej hondy. Trzeba tylko uważać na jakość paliwa, bo jest cholernie wrażliwa( chciałem zaoszczędzić na tańszym paliwku a niestety musiałem wyłożyć na remon pompy). Polecam auto.
lukasz rako
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

27 Sty 2009, 15:21

Silnik 2.0 tdi jest bardzo dobry polecam! :wink: :wink: :wink:
bajo
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...
    Lexus pracuje nad nową V-ósemką
    Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...

27 Sty 2009, 17:49

Najlepszy silnik to 2.2. iCTDI bezapelacyjny poprostu.
Ktoś napisał gdzieś w jakiejś gazecie tylko nie wiem w jakiej
"gdyby wszystkie samochody jeździły i spalały tak jak Accord 2.2 ICTDI to benzynę kupowali by tylko użytkownicy zapalniczek Zippo "
Jakaś prawda w tym jest. Ale silniczek świetny, jeden z najlepszych.
stasiowski121

28 Sty 2009, 00:10

Potwierdzam to co wyżej ;)
No poprostu w szoku byłem jak się przejechałem, nie wiem jak z awaryjnością, ale pod względem jazdy mogę szczerze polecić ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

09 Maj 2009, 09:22

mam pytanie, może nie związane z tematem do końca ale chodzi o silnik 2.0 TDI dokładnie ostatnio zauważyłem że tam jest 3 świece żerowe i nie wiem czy ten model tak ma czy to jest jakaś kombinacja ( niedawno kupiłem to auto)
cieslik
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża