Honda civic 1.4

21 Kwi 2009, 10:22

mam honde civic 1.4i 5drzwiowa 95r silnik d14a2 66KW
chce kupic przegub zewnetrzny na allegro lecz nie wiem jaki tak samo rozrzad i tam jest do silnika d14a4 i nie wiem czy bedzie sie nadawal..jak ktos wie cos na temat MOJEGO SAMOCHODU oraz czesciami do niego to bardzo prosze o informacje..bede bardzo wdzieczny..nawet nie wiem jakiej generacji jest bo na rożnych stronach rożnie piszą..pozdro
Piotrex44
Nowicjusz

21 Kwi 2009, 14:06

Jedz do warsztatu i ze zdemontowaną częścią jedz do sklepu...
To dobra rada.
Chciwy dwa razy straci.Kupisz coś na aukcji i nie będzie pasowało.Wydasz kasę a i tak kupic będziesz musiał właściwą częśc... :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2009, 20:37

Dokładnie jak pisze artur73. Nie kupuj części mechanicznych z allegro. Po pierwsze nie masz pewności, że będą pasowały a wtedy problem z wyminą. Po drugie np.pasek rozrządu mógł przeleżeć na półce b.długo i jak pęknie to co z gwarancją? Nie patrz ile możesz zyskać tylko ile możesz stracić.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

21 Kwi 2009, 21:40

ok dzięki wam..jeszcze pytanie wymieniajac przegub z tej strony przy skrzyni to trzeba rozbierac skrzynie czy po prostu da się wyciągnąć?
Piotrex44
Nowicjusz

22 Kwi 2009, 07:48

Z tego co pamiętam to w przypadku hondy to wewnętrzny przegub jest przykręcony na 6 śrub. Po wyjęciu półosi zdejmujesz gumę z przegubu, a z drugiej strony masz do zdjęcia pierścień segera który może być schowany pod kapslem osłaniającym. To wszystko, zdejmujesz przegub i zakładasz nowy. Zwróć uwagę którą stroną wkładasz przegub.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

22 Kwi 2009, 08:04

OK SERDECZNE DZIĘKUJE
Piotrex44
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Schyłek ery diesla to już tylko kwestia czasu
    Może się wydawać, że blisko połowa samochodów użytkowanych przez Polaków to auta z silnikiem Diesla. Ich liczba jest jednak niższa niż sądzi wielu zmotoryzowanych – a co więcej, systematycznie spada. Samochody ...