Honda Accord VI 1999

06 Maj 2011, 12:23

Witam,

od pol roku juz szukam i zakladam kolejny temat teraz mysle nad honda accord konretnie ta ale nie koniecznie:
[link do oferty na Allegro wygasł]

I moje pytanie - jak z czesciami zamiennymi w porownaniu do np. stilo czy focusa?
jak toleruje gaz (sekwencje)?
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

06 Maj 2011, 13:56

Części w podonych cenach ale auto bezawaryjne więc nie będziesz potrzebował ich dużo :razz: zmienne fazy rozrządu i ogólnie Honda nie za bardzo toleruja gaz ale napewno lepiej niż focus,który ogólnie nie lubi sie z lpg :razz: wez Honde
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

06 Maj 2011, 17:24

Nie no bez porównania, Honda i nie myśl o focusie czy stilo. Już się sam przekonałem na własnej skórze. Lepiej kupić japońca co ma droższe części niż jakieś stilo czy focusa i częściej stac w serwisie i się tylko denerwować i wydać summa sumarum więcej pieniędzy.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Maj 2011, 18:54

Nie byłbym takim optymistą, wątpię by taki Accord psuł się mniej niż 3-4 lata młodszy Focus lub Stilo a szczególnie ten pierwszy.
Fakt, jednak, że z tej trójki jedynie Fiat bez problemów współpracuje z LPG.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

07 Maj 2011, 09:22

Jasiek90 napisał(a):Nie byłbym takim optymistą, wątpię by taki Accord psuł się mniej niż 3-4 lata młodszy Focus lub Stilo

Jasiek90 a miałeś kiedyś prawdziwego Japończyka? Honda ma słabą blachę ale i tak o niebi lepszą od skorodowanych Focusów. Również po dużych przebiegach auta te sprawują się dobrze. Stilo to Fiat czyli jest to skrót od:
Fatalna Imitacja Auta Turystycznego. :grin:
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Maj 2011, 10:53

Jasiek90 napisał(a):Nie byłbym takim optymistą, wątpię by taki Accord psuł się mniej niż 3-4 lata młodszy Focus lub Stilo a szczególnie ten pierwszy.
Fakt, jednak, że z tej trójki jedynie Fiat bez problemów współpracuje z LPG.

Wszystko zalezy od przebiegu i tego czy autko wczesniej dzwona jakiegos wiekszego nie zaliczylo tak naprawde...
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...
    MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...

08 Maj 2011, 08:40

Kup Honde wydaj mi się lepszym rozwiązaniem co do gazu to te silniki dobrz znoszą gaz i smiało możesz założyć instalacje tylko zrób to u dobrego "gaziarza" aby nie spier...ł roboty. Co do focusa to nie jest to zły samochód miałem kiedys pierwszą werjse i jedynie gdzie go "jadło" to kolo tylnej wycieraczki (była na klapie nie w szybie) i dolna czesc drzwi ale takie cos mozna spotkac w kazdym aucie. Najważniejsze to abys nie kupił czegos po dobrym dzwonei bo cokolwiek to bedzie to napewno bedzie sie sypać i czasami moze sie okazać iż stilo b. dobrym stanie przejedziesz więcej niz np accordem
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

08 Maj 2011, 10:24

Ale biorąc pod uwagę dwa samochody w podobnym stanie z Japońcem wyjdzie na tym lepiej. 3-4 lata różnicy nie zrobią. Miałem Mondeo 96' bezwypadkowe 100% i były ogniska rdzy na tylnim nadkolu i i trochę na klapie, w Mazdzie 626 z 89' zero rdzy, i moje Mondeo się psuło a Mazda praktycznie bezawaryjna a w kazdym razie duużo mniej się tam psuło. No i nie porównujemy tutaj aut z 2011 i z 2008, tylko z 99' i 2001 i o ile w 1 przypadku te 3 lata różnice zrobią o tyle tutaj ważniejsza od rocznika jest wytrzymałość i jakość wykonania samochodu.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2012

08 Maj 2011, 11:18

Dokładnie. Ja miałem kiedyś 10 letniego Accorda z 97 roku i psuł sie dużo dużo dużo dużo mniej niż Mondeo 5 letnie Mondeo z 2004 roku które od nowości było w rodzinie.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok