Honda Accord VII

15 Sie 2018, 17:35

Witam, od długiego czasu planuje kupić swój (pierwszy) samochód. Myślałem na różnymi modelami, ale ostatnio przypadła mi do gustu właśnie Honda, a dokładnie (Honda Accord VII). Rok planuje kupić 2004-2005 coś takiego, pojemność 2.0 lub trochę mniejszą albo maksymalnie 2.2 lecz to już trochę dużo jak na pierwszy samochód chyba. Mój budżet to około 17000. Byłem w komisie był za 17000, lecz chyba od osób prywatnych można kupić o wiele taniej od 12000 do 15000 chyba.

A moje pytanie, co sądzicie o samochodzie marki Honda. Może macie takie, albo się znacie, to czy się one często psują? Jak z ceną części do wymiany? Oraz czy polecacie kupować taki samochód?
kossadiinn
Nowicjusz

15 Sie 2018, 17:39

kossadiinn napisał(a):Honda Accord VII)

kossadiinn napisał(a):Rok planuje kupić 2004-2005

kossadiinn napisał(a):można kupić o wiele taniej od 12000 do 15000 chyba.

:shock:

ty wiesz po ile "chodzą" dobre egzemplarze VII ?

za 12 tys to sobie kup VI
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

15 Sie 2018, 17:54

kossadiinn napisał(a):Mój budżet to około 17000.
to masz jedynie na kombi i to jest bardzo dolna granica, auta chodzą po 25 a ten tu pisze że można kupić od 12 do 15 :mrgreen: dobre :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sie 2018, 10:23

Kao napisał(a):to masz jedynie na kombi i to jest bardzo dolna granica, auta chodzą po 25 a ten tu pisze że można kupić od 12 do 15 dobre

Może i tak, ale spójrz na przykładowo te oferty:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Były to pierwsze lepsze z otomoto w tym przedziale cenowym.
Coś w nich jest nie tak czy jak?
kossadiinn
Nowicjusz

16 Sie 2018, 11:59

Nawet nie chce mi się otwierać tych linków, juz wiem że są to auta od handlarzy z przebiegiem i lakierem oryginał najniższym przebiegiem i ceną, nie zastanawia Cię dlaczego tak jest że handlarz zawsze ma (teoretycznie) najładniejsze fury w najlepszych cenach? Ja też mam tu takiego accorda niedaleko, mogę go kupić za 1 tys euro, coś się podpisuje podczyści, uklei się do sprzedaży abyś do domu dojechał, książkę serwisową na allegro się kupi z pieczątkami tez nie ma problemu, pchnę Ci go za 15 tys zł jak chcesz :naughty: tak właśnie wyglądają te najtańsze egzemplarze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...