franccc napisał(a):A szczerze mówiąc nie wiem jakimi kryteriami trzeba się kierować żeby najlepiej wpisywała się w nie honda accord, jakbyś chciał kupić kosiarkę to jeszcze spoko ale samochód?
Nie mam wielkich wymagan, przesiadam sie z Fiat Bravo 1.4t-jet w benzynie i zostalbym przy benzynie bo nie robie wiecej niz 20tys km rocznie (kilka dluzszych tras i jazda wokol komina)
Nie rozumiem tego porownania do "kosiarki", chodzi o te "krecenie zeby auto jechalo"?
Auto wydawalo mi sie sensowne, gdyz nie chce niz z grupy VAG, nie potrzebuje Audi A4 / C6, nie chce Golfa. BMW odpadaja, Mercedesy odpadaja, francuzow unikac. Mazdy z tego co czytalem gnija nawet bardziej niz Hondy wiec odpadaja, a koreancow nigdzie blisko ciekawych nie ma a szkoda, bo nimi jestem zainteresowany najbardziej. Nic sensownego w Zachodniopomorskim nie znalazlem, jedynie te accordy.
Czego oczekuje:
- benzyna (za malo jezdze zeby brac diesla)
- zeby nie trzeba bylo wkladac drugie tyle co fiat zeby jezdzilo
- zeby moc spokojnie pojechac 1000km i nie martwic sie czy dojade czy wroce na lawecie
- wiecej mocy niz 120km w fiacie, tak zeby poczuc te wgniatanie w fotel
- najlepiej zeby mial hak z tylu ale nie musi
Sprawdzalem jeszcze AR Giulette ale tez nic ciekawego nie ma w poblizu
Zapomnialem dodac, Ople tez odpadaja i Volvo. Dlatego biorac pod uwage marki ktore mnie interesuja tj
- Kia
- Hyundai
- ewentualnie Honda
wybor padl na Honda bo koreancow niestety w tych pieniadzach cos ciekawego nie ma nic a nic.
@edit
sprawdzalem tez Lexus IS bo widzialem, ze wiele osob je poleca i @szybki bardzo je chwali ale to samo, nie ma zadnych egzemplarzy.