Kombi do 35-40k

23 Kwi 2023, 23:44

Hej, poszukuję kombiaczka z prawdziwego zdarzenia czyli kompakty w kombi typu focus raczej odpadają. Sam mam 2 metry i fajnie jakby ktoś za mną dał radę się zmieścić. Auto ma służyć do dojazdów do pracy (35km) i wokół komina. Faworytem na ten moment jest passat b7 w 2.0 tdi ale zastanawiam się jeszcze nad Golfem 7 kombi 1.6 tdi.
Zależy mi żeby auto było w okolicy 10lat no i do tych 200 k km.
Co jeszcze polecicie pod rozwagę?
Superb II - ciężko znaleźć coś spełniającego oczekiwania finansowe i historie( wszystko z DE ściągane bez historii)
Hyunadi i40- również taki sobie wybór
Peugeot 508 - da się coś znaleźć ale turbo nie podoba mi się wersja przedliftowa wyglądająca jak wieloryb....
Sporo jeździłem B6 passatem i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie oczekuję od auta tej klasy nie wiadomo czego, ma po prostu spełniać swoje zadania.
Od zawsze baardzo mi się podobało volvo v50 , niestety przestrzeń w środku jest mocno dyskusyjna. Proszę o podpowiedzi ;)
mefistoo26
Nowicjusz

24 Kwi 2023, 01:55

No dla 2metrowca jakim jestem oraz z tego co rozumiem ty również, ;) polecałbym Superba lub Kia Optima. Miałem oba jeden kombi drugi sedan i polecam. Z Peugeot mam średni wspomnienia, tak samo jak Citroenem. VW zawsze ok, ale jak sam powiedziałeś nie urywa. :) i40 też ciekawa propozycja.
tomekserafin
Nowicjusz

24 Kwi 2023, 08:45

Optima to nie ten budżet :(
mefistoo26
Nowicjusz