Honda CIVIC 1.4 -problem z silnikiem

31 Sty 2010, 22:32

Witam! Mam problem z silnikiem typu D14A2 w mojej Hondzie, ale może zacznę od początku. Przyjechałem z pracy samochodem i odstawiłem go do garażu.W następnym dniu samochodu już nie odpaliłem.Po sprawdzeniu okazało się że dwie świece na środkowych cylindrach są zalane olejem. Proszę o poradę, czy to jest efekt uszkodzenia uszczelki pod głowicą?
Zdziś
Zdzisiu-p
Nowicjusz

Miejscowość: Żarki
  • 01 Lut 2010, 12:29

Raczej to efekt uszkodzenia uszczelniaczy zaworowych.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

02 Lut 2010, 08:01

Niestety trzeba ściągac głowicę ale za to jest okazja ją zregenerowac i będzie z nią dłuższy czas spokój.Niestety parę stów Tobie ubędzie...
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

02 Lut 2010, 12:08

Dobrzy mechanicy potrafią wymienić uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy,stosują specjalne podpórki wkładane od strony gniazd świec,wtedy taka operacja wychodzi dużo taniej.Wcześniej jednak należy zrobić próbę olejową i zmierzyć ciśnienie sprężania, by zdiagnozować przyczynę usterki.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
      Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...