Honda CIVIC 1.4 -problem z silnikiem

31 Sty 2010, 22:32

Witam! Mam problem z silnikiem typu D14A2 w mojej Hondzie, ale może zacznę od początku. Przyjechałem z pracy samochodem i odstawiłem go do garażu.W następnym dniu samochodu już nie odpaliłem.Po sprawdzeniu okazało się że dwie świece na środkowych cylindrach są zalane olejem. Proszę o poradę, czy to jest efekt uszkodzenia uszczelki pod głowicą?
Zdziś
Zdzisiu-p
Nowicjusz

Miejscowość: Żarki
  • 01 Lut 2010, 12:29

Raczej to efekt uszkodzenia uszczelniaczy zaworowych.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

02 Lut 2010, 08:01

Niestety trzeba ściągac głowicę ale za to jest okazja ją zregenerowac i będzie z nią dłuższy czas spokój.Niestety parę stów Tobie ubędzie...
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna

02 Lut 2010, 12:08

Dobrzy mechanicy potrafią wymienić uszczelniacze zaworowe bez zdejmowania głowicy,stosują specjalne podpórki wkładane od strony gniazd świec,wtedy taka operacja wychodzi dużo taniej.Wcześniej jednak należy zrobić próbę olejową i zmierzyć ciśnienie sprężania, by zdiagnozować przyczynę usterki.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
      Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...