Są to samochody które można uznać udane, a ceny części są na średnim poziomie więc nie ma co się martwić o serwis. Ogólnie z samochodami nie ma większego problemu.
Usterki przy normalnej eksploatacji są znikome i raczej nie są jakieś poważne. Z tego co wiem problem może sprawiać wyświetlacz od klimatyzacji i radia który nie wyświetla wszystkiego poprawnie ale można go wymienić samemu na inny używany za około 200zł lub spróbować go naprawić bo problemem najczęściej są zimne luty.
Silnik potrafi być naprawdę ekonomiczny przy spokojnej jeździ ale potrafi też fajnie przyspieszać jak korzystamy z VTECa
![Uśmiechnięty :)]()
jest on on łańcuszku którego nie trzeba wymieniać no chyba że będzie już go słychać. Ogólnie widziałem kila tych silników ze sporymi przebiegami i rozrząd nie był robiony a sprawował się dobrze.
Zawieszenie dosyć sztywne szczególnie w wersji Type-S ale za to prowadzi się bardzo dobrze a 6 biegów pozwala na oszczędną jazdę na trasie. Ja jadąc autostradą do 130-150 uzyskałem
średnie spalanie w granicach 6,3L/100km na komputerze
![Uśmiechnięty :)]()
Wadą jest mały skręt do którego trzeba się przyzwyczaić ja na parkingu zawracałem a przede mną robił to tak samo vanem Odyssey i on się wyrobił na raz a ja nie ;/ niestety chociaż miałem dużo mniejsze i krótsze auto.
Fajnym rozwiązaniem są tylne siedzenia pod którymi masz pustą przestrzeń i siedziska możesz podnieść do góry co sprawdza się jak chcesz przewieźć coś wyższego co zmieści się przez drzwi.
Warto pamiętać o dobrym oleju zalecanym przez producenta do tego silnika, ponieważ potrafi on się kręcić dosyć wysoko dobrze o niego dbać w ten sposób.