Honda Civic 1994r. Czy dobrze wybrałem?

29 Lip 2011, 20:32

Witam wszystkich forumowiczów.

Niedawno zakupiłem sobie pierwsze auto mianowicie Honda Civic 1994 r. Hatchback na gazie ,kolor czerwony za 2200zł przebieg 200 tys. km.Do pomalowania jest maska,wymiana lub sklejenie(?) tylnego zderzaka(pęknięcie),dokupienie znaczków,opłacony,jeszcze tylko muszę przerejestrować go na siebie.Jeżdżę nim od tygodnia,auto świetnie się sprawuje,odpala na gazie bez problemów.

Teraz mam pytanie.Chciałem wymienić olej,jednakże dojście do filtra jest bardzo dobrze ukryte,i z tego co mówił mi sprzedawca,muszę jechać do mechanika by to zrobił.

Prawo jazdy posiadam od 10 czerwca,naprawdę nie zależy mi na tym aby zapierdalać po mieście 100 km na godzinę bo wiadomo muszę się rozjeździć,jestem typowym świeżakiem ;).

Później załączę zdjęcia.

i końcowe pytanie.Sprzedawca zrobił mnie w balona czy kupiłem w miarę dobre auto ? :).

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Maciuś2289
Obserwowany

Auto: Honda Civic

29 Lip 2011, 20:47

Również cieszymy się z Twojego pierwszego samochodu jednak nie wiem czy mamy na forum wróżkę na etacie. Z tego co mi wiadomo to nie, i nikt tutaj nie jest w stanie jednoznacznie określić w jakim stanie technicznym jest samochód i czy sprzedawca znalazł jelenia na swoje auto czy był uczciwy.
To wszystko się okaże, pojeździsz, z czasem zatajone usterki wyjdą na wierzch - wcześniej lub później. A tak to możemy sobie gdybać w nieskończoność.
Zamiast tutaj zamieszczać posta (nieco śmiesznego z resztą) podjedź na SKP i każ im zrobić szczegółowy przegląd auta - za ok 100 zł będziesz miał wszystko jasne bez wróżenia.
A jak już będziesz jechał na SKP to zakup olej i filtr - za 20 zł powinni wymienić bez problemów.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

30 Lip 2011, 06:30

Jeśli nie chcesz w krótkim czasie wydać 300 pln - odpalaj na Pb ...
Poza tym nie wygląda z opisu źle ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda HR-V - kompaktowy SUV
    Consumer Reports przetestował kompaktowego SUV-a Hondy z niedostępnym w Polsce benzynowym silnikiem 1,8 l. Tak skonfigurowane auto uzyskało średni wynik 29 mpg. W miejskich warunkach było to 20 mpg, zaś na szybkiej trasie ...
    Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce
    Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...