Honda Civic 1999-2000

09 Lis 2009, 13:45

Zamierzam kupic Honde Civic, +- taka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

kolor mi srednio podchodzi, wiec pewnie bede szukal dalej podobnych :)

Warto kupic taka honde ? wszelkie opinie mile widziane :>

Warto szukac 1.5 v-teca 114 KM, czy rozejrzec sie za 1.4 90 KM ? 1.5 by bylo idealne, ale bardzo ciezko znalezc niestety :X od kilku tygodni szukam, i moze z 10-12 ofert znalazlem. juz 1.6 160 KM jest wiecej, ale ta wersja odpada :)

Jak sie trzymaja Hondy z tego okresu ? czytalem gdzies ze blacha troche rdzewieje, gdzie indziej ze to zalezy jak sie dba i konserwuje.

Z tego co zdolalem wyszukac spalanie, zwlaszcza w v-tecu jak sie umiejetnie jedzie jest niziutkie, w raportach spalania czesto nawet nizsze niz w 1.4, prawda to :D ?
nolaan
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

09 Lis 2009, 14:20

20 tyś zł to IMO nieporozumienie za taką Hanię. Japońska stylistyka z połowy lat 90 zupełnie do mnie nie przemawia. Silniki mało palą, nie są awaryjne ale tak naprawdę osiągów oszałamiających nie mają (robią dużo halasu i niewiele poza tym ;) ). Generalnie 12-13 tyś bym dał ale 20 nigdy w życiu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Lis 2009, 16:34

ech cena tu jest nieistotna, wkleilem pierwsze lepsza oferte ktora znalazlem na szybko zeby model sprecyzowac ;) wiem ze sporo tansze sa, i raczej za takimi sie bede rozgladal, chociaz 1.5 raczej ponizej 15k nie schodzi.
nolaan
Nowicjusz

09 Lis 2009, 17:29

Ja też bym szukał czegoś innego albo przynajmniej w rozsądnej cenie egzemplarza.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

10 Lis 2009, 07:56

To za taką kase wole już FC :smile:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

10 Lis 2009, 13:53

spam a nie odpowiedzi...

do zamkniecia, mialem nadzieje ze czegos wiecej sie dowiem, a ponabijali sobie panowie posty.
nolaan
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Circle K zawiesza działalność w Rosji
    Właściciel sieci stacji Circle K, kanadyjska firma Alimentation Couche-Tard Inc. (Couche-Tard), jedna z największych na świecie firm działających w obszarze handlu detalicznego, podjęła decyzję o zawieszaniu działalności ...

10 Lis 2009, 17:35

zadałeś pytanie odnośnie konkretnego samochodu czy warto więc dostałeś że nie,nie za takie pieniądze więc w którym miejscu nie znalazłeś odpowiedzi na pytanie?kolega kubuch też strescił ci w skrócie,dobre,mało awaryjne silnikia,blacha nie zaspecjalna a stylistyka jak dla mnie z lat 90 nie podoba mi sie także.
rustin
Aktywny

10 Lis 2009, 18:17

Dostał odpowiedź, że nie warto za 20tys, a zaznaczył, że aukcję wkleja podglądową gdyż wie, że chodzą sporo taniej. I kto tu czyta ze zrozumieniem.... Według mnie w normalnej cenie czyli ~12tys. zdecydowanie warto kupić civica, ale jak dla mnie tylko i wyłącznie coupe. Reszta brzydka.
Lorden
Początkujący

Miejscowość: Myślachowice

10 Lis 2009, 18:20

a czy ty czytasz ze zrozumieniem?przecież jest napisane że nie warto za takie pieniądze generalnie 12-13 tyś tak.
rustin
Aktywny