Honda Civic 8 1,8

25 Sie 2018, 21:08

Niezależnie gdzie, ale po przeczytaniu historii silników VAG 1.6 miałem tylko jedną myśl: co tu się odwala :?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Sie 2018, 09:06

Tak się zastanawiam gdzie przyjemność jazdy Leonem. Przyjemność mamy z osiągów i prowadzenia. Leon nie zapewnia niczego z tych rzeczy. Jak ktoś mówi, że ten samochód prowadzi się świetnie to chyba nie wie co to jest podsterowność. Układ kierowniczy pracuje sztucznie, a przód płuży przy szybkich zakrętach.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sie 2018, 13:33

Ty jestes uzytkownikiem Hondy a ja Seata więc nie przekonamy siebie wzajemnie, jeździłem wieloma autami, 2 lata temu jak szukałem auta to testowałem praktycznie każde auto do 25tyś, wtedy priorytetem była niezawodnośc i fajny wygląd auta, Leon okazał sie najrozsądniejszy.

Obecnie szukam typowego Hothatcha do 50tys i również już wieloma mocnymi autami jeździłem i wygląda na to że kupie Leona 2 Cupra R, chociaż gdyby budżet pozwolił to szedłbym w Focua mk3 RS, ale tak jak mowie VAG z Honda to jak pies z kotem, nie dogadamy sie :) chociaż ja nie neguje hondy, to również swietnie prowadzace sie i jezdzace autka ale osobiście kompletnie nie akceptuje stylistyki wnętrza, jest zbyt przekombinowana.
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

26 Sie 2018, 13:58

O wyglądzie nie dyskutuje, bo ja Leona po prostu określam jednym słowem. Kwestia gustu i nie rozumiem po co to poruszasz ;)
Ja Ci mówię o właściwościach jezdnych zwykłych wersji, które znam w tych obydwu przypadkach. Jak uważasz, że Leon jest świetnie prowadzący się w zwykłej wersji (nie Cupra, która jest bardzo twarda) to po prostu słabo testowałeś wbrew temu co napisałeś i kupiłeś oczyma.
Osiągi mizerne, a wnętrze też nie jest z luksusowych materiałów w obydwu autach.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Audi Urban Concept Spyder - samochód studyjny
    Samochód studyjny Audi Urban Concept Spyder, gwiazda Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej w 2011 r. we Frankfurcie, stanowi konkretną propozycję dla mobilności jutra. W swoich założeniach przeznaczony jest dla nowoczesnego ...