Honda Civic '94 łożysko w kole

17 Gru 2009, 13:29

Witam. Mam mały problem. 2mies. temu miałem do wymiany łożysko w przednim prawym kole. Huczało podczas jazdy a na zakrętach jeszcze głośniej. Podniosłem na lewarku auto i czuć było wyraźny luz na kole (łożysko). Wymieniłem i było ok. Teraz znowu mi wyje ale lewe koło tak mi sie wydaje bo odgłos dochodzi z lewej str. Ale luzu nie ma w tym kole. Czy to może byc skrzynia? Odgłos nie jest taki jak poprzednio w prawym kole. Olej w skrzyni jest. Czy mogą to być łożyska w skrzyni czy jednak zmienić łożysko w kole i czekać co będzie dalej się działo?
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
  • 17 Gru 2009, 13:36

Najprościej i najtaniej jest najpierw wymienić łożysko w kole.Niekoniecznie musi być luz na kole - prawdopodobnie to dopiero początek,więc im szybciej wymienisz tym lepiej.Nawet jakby okazało się,że to nie łożysko w kole.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

17 Gru 2009, 13:54

Czyli nie koniecznie musi być luz??? No tak myśle że od nowości nie było nic robione z łożyskami. Jak jedno siadło to wystarczyło chwile poczekać na wymianę drugiego. Mam nadzieje że to tylko w kole a nie w skrzyni.
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
      Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...