Honda Civic Audi Peugeot

28 Mar 2019, 18:46

Witam przymierzam się do zmiany samochodu kwotę która zamieram przeznaczyć jest to 30 tys. Interesuje mnie tylko i wyłącznie benzyna ponieważ dziennie robię około 15 km.Samochody które mam na oku to Audi a4 b7 1.8 T Audi a6c6 2.4 Honda Civic 1.8 oraz Peugeot 508 1.6 strasznie kusi mnie ten dach panoramiczny, nie ukrywam, ze nie chce ciagle inwestować w samochód który mnie zrujnuje finansowo, czekam na opinie i z góry dzikuje, jestem kawalerem
kawasaki92
Nowicjusz

28 Mar 2019, 19:02

Obawiam się, że 3/4 tych aut ma spore szanse zrujnować Cię finansowo. 508 do 30k nawet nie skomentuję (a z 1.6 to "szkoda strzępić ryja")
Najlepiej pod względem ekonomicznym wypada civic
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

28 Mar 2019, 19:37

Może najpierw napisz czego od auta oczekujesz, bo porównywanie Civica do Audi A6 to jak porównywanie dnia do nocy.
Zresztą jak Invi napisał - o A6, 508 zapomnij.
Jak szukasz komfortu to dobry silnik jest w Citroenie C5 2.0 benzyna.
Civic (szukaj po 2009 roku (polift)) jest twardo zestrojony, trzyma się świetnie drogi, sztywny układ kierowniczy - kosztem komfortu.
Masz jeszcze Mondeo z 2.0 145 koni.
tomekdk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...