Honda Civic - czy warto?

12 Lis 2007, 18:39

Witam!

Ja się zbytnio nie znam na samochodach wiec chciałbym zapytać

Mam ofertę Hondy Civic z 1998 roku, silnik benzyna 1,4, 3 dzwiowy, przebieg ok 160 tys km i cena 16.000 zł, oczywiscie wspomaganie, elektryczne lustra i te inne bajery, wiadomo

Czy warto inwestować w taką Hondę czy lepiej dać se spokój i wybrac coś innego?

Oczywiście sprzedawca twierdzi ze samochód jest wypas, oczywiście gdybym kupował to znajomy mechanik sprawdzi mi go na kanale, ale z góry pytam czy warto własnie inwestować w samochód z 1998 czy lepiej wybrac cos młodszego z mniejszym przebiegiem.

Ja bardziej myślałem zeby szukać jakiegos peugeota 206, albo golfa III, albo tanszej IV lub punto wersja II

Samochód raczej bedzie wykorzystywany do jazdy po mieście. Nie bede jezdził szybko ani sportowo wiec na przyspieszeniach mi nie zależy.

Jakbyście coś mogli doradzic w sprawie tej hondy byłbym wdzięczny.
pavlo26
Nowicjusz

12 Lis 2007, 18:58

Wiesz co niepolecam Ci tej Hondy Punto tez nie:)

Jedynie golfa, albo jak ci sie uda znależć to Audi A3;)
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

12 Lis 2007, 21:54

Witam
Hondy naleza do jednych z najmniej awaryjnych aut. Jesli sie ich nie zyluje to potrfia spokojnie wytzrymac przebieg 300tys km bez zadnego remmontu silnika, jesli ten silnik jest zakuty a moze tak byc chociaz nie musi tak jak w moim swifcie to mozesz go katowac a on i tak Ci "kopyta" nie wyciagnie. Z zawiecha jest troche gorzej japonce to miekkie samochody i nie nalezy zaszybko jezdzic po dziurach ale jesli sie jedzi spokojnie to to tez nie ma najmniejszego problemu
<Suzi>
Patryk- Swift
Nowicjusz

30 Sty 2010, 12:24

Witam nie widziałem tej hondy ale troche drogo.Powtarzam nie widzałem.!Tak jak kolega napisał najmniej awaryjne!Ale jakbym miał wybierać nie polecał bym ci napewno peugeota no a honda w miasto niskie auto!
kebab
Nowicjusz

Miejscowość: kościan

30 Sty 2010, 13:18

16 tysi jak stan jest bardzo dobry wręcz idealny, to cena nie jest straszna nie przesadzajcie :mrgreen:
silniczek 1,3 bardzo fajny choc ma troszke mały moment obrortowy ;) ale autko bardzo lekkie więc sobie z nim radzi, musisz sie przystawic do autka nie każdemu Honda pasuje, twarde zawieszenie specyficzna pozycja za kierownicą ( co nie oznacza ze nei wygodna) siedzisz nisko wszyscy ci po oczach światłami jarzą :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowa premiera Golfa GTD
    GTD jest od 31 lat "dalekobieżnym ekspresem" w ofercie Golfów – w wyjątkowy sposób łączy przyjemność jazdy i osiągi samochodu sportowego ze spalaniem typowym dla małych samochodów. Teraz, na bazie ...