Honda Civic Dławienie silnika czyszczenie kabli zapłonowych

07 Wrz 2014, 18:56

Witam, mam już moją Hankę od dłuższego czasu i od początku jak ją miałem gdy dało się jej więcej gazu przy niskich obrotach (<2500) zaczynała się dławić. Myślałem zawsze, że to przez LPG lecz się jednak myliłem. Ostatnio popsikałem fajki specjalnym specyfikiem do elektrycznych części i po tym Hanka chodziła idealnie :) Niestety po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów znowu zaczęła się dławić i to do takiego stopnia, że praktycznie nie dało się jechać, nie paliła na wszystkie cylindry.

Po tym przeczyściłem szmatką świece i styki w tych fajkach i jeździ tak jak wcześniej czyli się dławi ale da się jechać. Co z tym zrobić ? Raczej wolałbym uniknąć kupowania nowych kabli bo mnie na to nie stać. Myślałem nad tym, aby użyć jakiegoś specjalnego środka do części elektrycznych pracujących w bardzo dużych napięciach. Znacie takie specyfiki ?
ufo321
Obserwowany

Auto: Honda Civic
Silnik: 1.5 90KM D15B2
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

29 Wrz 2014, 19:13

Ręce mi opadły..

Kable kosztują grosze. Jeżeli Cię na nie stać, to nie stać Cię również na użytkowanie samochodu. Sprzedaj go, będziesz miał problem z głowy. Koszt nowych kabli to 90 PLN, Tesla do LPG. Każde inne rozwiązanie, zwłaszcza na gazie naraża Cię na dużo większe koszty i nieprzyjemności.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Silnik 2UR-GSE - Lexus
    Pozostajemy w świecie V-ósemek. Z silników tego typu bardzo chętnie korzysta również Lexus. Japońska marka powszechnie stosuje takie motory w autach sportowych. Flagową jednostką Lexusa jest obecnie wolnossący ...