Honda Civic, Opel Astra lub... do 7-8tys

27 Paź 2007, 13:37

Witam Wszystkich!

Mam zamiar kupić swój pierwszy samochód na wydanie mam 7-8tys, ma to być samochód dla mnie, żebym mógł pojeździć po mieście, do szkoły i też gdzieś dalej się wybrać, myślałem nad Hondą Civic V (Hatchback) i Oplem Astrą I. Chyba że macie jakieś inne propozycje, co byście polecili?
Kimas
Nowicjusz

Miejscowość: Bydg

27 Paź 2007, 14:29

Z tych dwóch to osobiście wybrałbym Hondę... Ople jakieś takie kijowe są... Rdzewieją, tandetnie wykonane, tandetnie wykończone....
DFireCrow

27 Paź 2007, 16:42

Fire Crow napisał(a):Z tych dwóch to osobiście wybrałbym Hondę... Ople jakieś takie kijowe są... Rdzewieją, tandetnie wykonane, tandetnie wykończone....

Mówisz tak z własnych doświadczeń, czy...?
fordon

27 Paź 2007, 17:08

witam!
tez mam wlasnie zamiar kupic sobie autko bo zaniedlugo odbieram prawko i tez w takich granicach planuje.
Opel Astra gdyby nie fakt ze wykonany z nieocynkowanej blachy bylo by super, tanie ekonomiczne, z wygladu ladne i w miare tanie, ale co z tego jak co chwile bedzie rdzerwiał.
Honda Civic bardzo super autko ale znowu pali troszke więcej z tego co wiem.
ja oprocz tego jeszcze patrzylem na:
Opel Bravo / Brava
Alfa Romeo 145
Nissan Almera tyle ze tutaj ciezko w tej cenie jakies znalesc.
Akselb3
Nowicjusz

27 Paź 2007, 18:04

:D Tak narzekasz na opla bez ocynku... a jak to się dzieje, że tyle dziesiątków tysięcy było i jest sprzedawanych i to "na zachodzie" i tylko Tobie, Polakowi ze świeżo zrobionym prawkiem będzie się z tego opla rdza sypać? A według Ciebie - które z aut wymienianych w Twojej kolekcji ma ocynkowane blachy? Przy okazji: Opel Bravo/Brava - to gdzie jest produkowane przez opla...? :wink:
fordon

28 Paź 2007, 00:26

Fordon, do Opla nigdy mnie nie przekonasz... U mnie to cholerstwo zwią Vauxhall, ten sam shit tylko z kierownicą po prawej... Miałem okazję jeździć wieloma sztukami znajomków... żaden (samochód) we mnie nie rozpalił miłości... A Hondzianki, fajne autka... przymierzam się do zakupu takiej dla mojej lubej :roll:
DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Systemy zautomatyzowanej jazdy - bezpieczeństwo na drogach
    Kiedy myślimy o samochodach przyszłości, w pierwszej kolejności przychodzą nam na myśl koncepty o śmiałych liniach czy napędzie wodorowym. Tak naprawdę jednak najbliższą, ważną zmianą w motoryzacji będzie masowe pojawienie ...

28 Paź 2007, 08:33

:D FireCrow: Wiem, że akurat TOBIE w sprawie opli mogę wierzyć na słowo; w końcu jesteś fachman. Drażnią mnie tylko opinie nastoletnie, na pismach motoryzacyjnych ukształtowane - albo na egzemplarzach za kilkaset zeta, zajechanych do cna. Vide jeden z postów w tym wątku.
Zawsze uważałem, że Honda + dziewczyna = super widok... :wink:
fordon