HONDA CIVIC SHUTTLE 4WD wibracje

19 Gru 2011, 19:17

Witam wszystkich !

Posiadam Honde Civic Shuttle 1.6 4wd rok 1990 wersja amerykańska, mam ją od nowości. Mój problem polega na tym że przez te wszystkie lata był odłączony napęd na wszystkie koła poprzez wajchę na skrzyni biegów( taką możliwość ona posiada ). I nie dawno przełączyłem na 4wd, napęd działa znakomicie wszystko ok, tylko właśnie problem polega na tym że podczas jazdy na asfalcie trzęsie całym autem ( wibruje i terepie czuć to po kierownicy siedzeniach i ogólnie widać i czuć ze wszystko drży i podskakuje ) najbardziej w zakresie obrotów od 2 do 4000 tys ( czyli takimi jak przeważnie cały czas się jedzie ) po wyżej zaczyna się uspokajać. Czym to może być spowodowane ?? olej w skrzyni był nie dawno wymieniany a w moście wymieniłem zaraz po załączeniu. Jeszcze raz podkreślam ze zawsze jeździła na odłączonym tyle i możliwe że to wszystko jest zastane i się dotrze, rozjeździ ;) ??
PROSZĘ O ODPOWIEDŹ !
Pozdrawiam ;)
Maniek101
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Honda Civic shuttle 1.6 4WD

22 Cze 2013, 10:26

a moze chciałbys sprzedac to cudo - szukam takiego samochodu bo previa za duza :d
preket
Nowicjusz

Auto: previa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...
    Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...