Honda Civic UFO 1.8 czy Fiat Bravo II 1.4T - koszty utrzymania, zakupu

05 Lip 2021, 22:59

1.Handlarz z Radomia do tego Szwajcar.. odpuść.
2.Podpicowany na sprzedaż ale wygląda ok tylko przebieg według mnie trochę mało prawdopodobny.
3.Patrz punkt pierwszy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lip 2021, 06:20

Czyli lepiej unikać fiatow sprowadzonych ze Szwajcarii do tego przez handlarzy z Radomia? :mrgreen:
Kamkasz11
Nowicjusz

06 Lip 2021, 06:42

Olej takie rady, oglądaj dokładnie i szukaj najlepszego egzemplarza
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Lip 2021, 07:27

Kamkasz11 napisał(a):Czyli lepiej unikać fiatow sprowadzonych ze Szwajcarii do tego przez handlarzy z Radomia?

Radom zagłębie handlarzy aut, odetnij z ogłoszenia o tym Fiacie treść zostaw tylko info co do rocznika marki a może trafi się fajne auto.

Auto z ch więc szanse na to że było normalnie serwisowane są bardzo małe, raczej nie był mocno rozbity, lakier oem to kwestia podmianek elementów albo lakieru pod miernik.

Jak sobie przyjmiesz że jest do zrobienia serwis od a do z to możesz jechać oglądać.

Dobrze jak byłaby jakaś ks.serwisowa chociaż często bywa że jej nie ma.

Ogólnie loteria. Zresztą zakup auta używanego to loteria :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

06 Lip 2021, 07:47

Kamkasz11 napisał(a):myślałem nas fordem focusem mk2 ale narzeczonej się nie podobna .
a to w koncu auto dka Ciebie czy narzeczonej? Jeszcze papierka nie podpisałeś a juz pod pantoflem?
Bierz to co dobre a nie to co jej sie podoba bo inaczej mozesz zle na tym wyjść. Miej jaja chłopie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

06 Lip 2021, 11:02

Co do postu wyżej nie będę się wypowiadał bo nie wnosi kompletnie.

Racja, że zakup auta to loteria, fajnie by było kupić z udokumentowana historia. Jeśli chodzi o kraj pochodzenia to według Was jaki byłby najlepszy?
Kamkasz11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...

06 Lip 2021, 11:17

Moim zdaniem kraj pochodzenia też za wiele nie zmienia, dlaczego tak sądzę bo zarówno u nas jak i za granicą są Cześki to w ogóle nie dbają o auta tylko picują z zewnątrz... ale cóż ja tam wiem :) Szukaj cierpliwie i patrz przede wszystkim na stan techniczny a nie upodobania obecnej partnerki ( która czego nie życzę może stać kiedyś byłą partnerką ) pozdrawiam
sampiak
Nowicjusz

06 Lip 2021, 11:24

Robi się z tego powoli jakiś portal matrymonialny :lol:
Uścislajac,nie będzie była partnerką, auta nie kupuje dla siebie tylko dla nas.

Chyba już nic rzeczowego się nie dowiem :/
Kamkasz11
Nowicjusz

06 Lip 2021, 11:36

sampiak napisał(a):Moim zdaniem kraj pochodzenia też za wiele nie zmienia

W ramach doświadczeń możesz obejrzeć kilka civic'ow z salonu pl a później swiezo sprowadzonych, wystarczy, że zajrzysz pod spód i się dowiesz jaka jest najistotniejsza różnica
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Lip 2021, 17:56

Wrzucam jeszcze kilka ogłoszeń rocznikowo 2010+ bez wadliwej skrzyni, jeśli możecie rzucić okiem i ocenić będę wdzięczny.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Kamkasz11
Nowicjusz

06 Lip 2021, 18:02

Powiem tylko tyle, spójrz sobie na takie jakieś ogłoszenie
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 3-216-7792

i zastanów się skąd ktoś wziął takie fajne auto z Niemiec i to 3 lata młdosze i sprzedaje taniej?

poza tym będziesz ileś km po kraju szukał tych aut? Skoro jedno jest z Mazowieckiego, drugie Lubeskie, trzecie Małopolskie?

demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lip 2021, 18:23

Jestem z okolic Lublina, założyłem, że jeśli samochód będzie godny uwagi to nawet te 250km jestem wstanie przejechać, może te poniżej 23tys faktycznie mają jakieś mankamenty ale wcześniej ktoś pisał, że do 23tys idzie znaleźć rocznik 2010+, dwa egzemplarze wysłałem za ~25tys.
Kamkasz11
Nowicjusz

06 Lip 2021, 23:20

Kamkasz11 napisał(a):założyłem, że jeśli samochód będzie godny uwagi to nawet te 250km jestem wstanie przejechać

A skąd będziesz wiedział że jest godne uwagi? Po zdjęciach i opisie będzie wszystko piko bello,pojedziesz 250km a na miejscu zobaczysz jeden wielki syf i co wtedy?

Druga sprawa jedziesz te 250km po auto sprowadzone,na miejscu jest załóżmy ok i co legalnie na kołach nie wrócisz bo auto musi mieć już Polskie blachy,mieć Polski przegląd i OC albo wracasz sprowadzonym niezarejestrowanym na lawecie i ogarniasz wszystko dopiero na miejscu.

No i powrócę do tematu Civica którego szybciej znajdziesz niż Bravo.
Dwa przykładowe ogłoszenia które masz rzut beretem.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

07 Lip 2021, 01:30

W 2 ogłoszeniu jakaś taka dwukolorowa ta honda, czy mi się zdaje?
Gość114260

07 Lip 2021, 09:56

Godnego civica polifcie nie da sie kupic poniżej 25k a w przedlifta bym sie nie pchał bo miały kilka mankamentów, które poprawiono dopiero po.

Te 2 z ogloszenia Barola to jakieś dobre przystanki.

Ufo i ogolnie hondy trzeba lubić bo nie oferują nic nadzwyczajnego a ceny trzymają. Fakt są bezawaryjne i dobrze się prowadzą ale za to są sztywne, głośne i odpychają sie marnie.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2020