chcesz jakieś fajne kanały motoryzacyjne które ja śledzę to polecam:
Motodoradca Waldek
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
czy Auto moto serwis Channel
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):W sumie możesz sobie otworzyć raport awaryjności TUV. Taki sam poziom "rzetelności" jak większość YT.
WujcioPawcio napisał(a):Dzięki za ta informacje przekaże żonie wiec pewnie i jej to dużo powie. Coś jeszcze oprócz fiata Bravo? Seat Leon?
W Holandii waga liczy się tylko z dowodu auta. Jeżeli gaz jest niefabrycznie montowany, auto jest traktowane jak benzyna z wagą z dowodu. Moja Audi ma 1150kg z dowodu. Dodatkowa waga butli później nie jest uwzględniana. Ot taki dziwny system w Holandii. Rocznie robię 30 tys km. Dlatego szukam czegoś właśnie co współpracuje dobrze z gazem.Raziel11 napisał(a):Wymagania masz trochę sprzeczne, z jednej strony waga max 1250 a z drugiej auto na trasy i jeszcze gaz do tego.
e0hater napisał(a):Dodatkowo jeśli lubisz sie bawić i masz czas to koszt 500zł oraz troche wlasnej pracy z matami wygluszajacymi na drzwi i masz ok 3 decybeli mniej a to ogromna roznica.
Dziękuje. No właśnie ja płace 155 euro za kwartał za wagę do 1250kg bo auto na polskich blachach a nie płace za większa wagę z Gazem ponieważ Gaz nie jest fabryczny wiec w każdej chwili możesz go wymontować. Takie Maja podejście do instalacji montowanej osobno. A jak Cię złapią do kontroli (rzadko ale noże się zdarzyć) to możesz zapłacić od momentu wjazdu autem do Holandii ale maksymalnie do 5 lat wstecz. W Holandii nie chce auta bo opłaty są dość wysokie za auto. Co do skrzyni to chciałbym aby był tempomat, żona chce klimę bo ostatnim rokiem jadąc do Hiszpanii trochę się męczyliśmy w audi bez klimy nie powiem, że nie. Dzisiaj w pracy znajomy tez mówił, ze kia ceed jest ciasna w środku bo miał II i sprzedał po kilku miesiącach. Co do wyciszenia to oczywiście ze wyciszyłbym Sobie sam jak by trzeba było. Drogi tu są proste, praktycznie jazda pod górkę nie istnieje, wszędzie prawie jest równo i jak korek się robi to maks 10 minut się stoi na autostradzie. Ale to już inny rozdział tematu a nie chce odbiegać zbytnio od pytania.OW05 napisał(a):Szanuję, za uczciwe i zdrowe podejście do kwestii podatkowej w NL, a nie tak jak spora część Polaków, a potem płacz, bo Belasting ich przyciął na drodze.
zerknęliśmy z żona. C30 super, ale 3 drzwiowe. Miałem kiedyś wersje 3 drzwiową i nie mam dobrych doświadczeń. Żona ze względu na masaże ma łóżko do masażu ze sobą i tylne drzwi to mus. Kolejne modele są Ok. Ale waga... kierunek już dobry design w tym kierunku i komfort.durateche napisał(a):Możesz też zerknąć na volvo c30/s40/v50
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA