Honda civic V 1.5 czy Rover 200/214 1.4 ? Konkretne odpowied

28 Mar 2011, 07:26

Witam. Zastanawiam się nad zakupem Hondy Civic V 1.5, lub Rovera 200/214 1.4. Na zakup mam przeznaczone około 6-7 tyś zł. Szukam auta z instalacją LPG. Autko będzie służyło do jazdy po mieście oraz ,,szaleństw". Szukam autka niezawodnego i fajnie wyglądającego. Dużym plusem Rovera jest to że w cenie hondy mogę kupić młodszy oraz dużo lepiej wyposażony Rover, za to atutem hondy jest jej legendarna niezawodność oraz sportowe zacięcie. Wiem że hondę można łatwo wyrwać z pełną elektryką, chociażby nawet z centralnym zamkiem, elektrycznymi szybami itp. I teraz rodzą się moje pytania.

1.Co lepiej wybrać?
2.Które auto będzie się lepiej eksploatować i z którego będę zadowolony?
3.Które autko będzie poprostu szybsze? ( honda ma 90km, a rower 103), interesuje mnie ruszanie ze świateł i elastyczność na trasie.
4. Który silnik jest trwalszy i lepszy? Hondowski czy Rovera?
5. Które auto polecicie?

Proszę o konkretne odpowiedzi i argumenty. Za pomoc dziękuję i pozdrawiam.
Kagan
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

28 Mar 2011, 08:39

Zdecydowanie Rover, młodszy, lepsze wyposażenie, łatwiej znaleźć dobry egzemplarz, mniej katowane. Hondy często są zajeżdżone i trzeba się na szukać dobrej sztuki no i awaryjność Rovera też jest mała zresztą jest na częściach Hondy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...