Honda Civic V,VI gen.

03 Maj 2011, 15:48

Witam właśnie zamierzam niedługo kupić Hondę Civic tylko jako że nigdy nie miałem styczności z tym autem nie wiem który model wybrać. Mam na wydanie jakieś 6-6,5 tys
Rozglądałem się po allegro i bardziej przemawia do mnie VI gen ze względu że są nowsze a ja chce autko które jest w miarę ładne nie musi być to jakiś demon prędkości silnik 1,5 1,6 w zupełności mi by wystarczył.
No i właśnie pytanie do was drodzy forumowicze który model jest najbardziej dobrą inwestycją zależy mi aby nie była to padlina która będzie często stać u mechanika.

Za poświęcony czas dziękuje
qpa15
Nowicjusz

Miejscowość: łodz

03 Maj 2011, 17:04

Myśle że VI będzie lepszym wyborem,gdyż V często pada atakami wiejskich tuningowców który potem potrafią wyciskać z nich siódme poty.Nawet bym powiedział jeszcze że VI ma ciut lepszą blache od V (w sensie rudej).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2011, 23:02

Za ta cene VI gen. w dobrym stanie wg. mnie raczej nie kupisz, ja bym raczej V w wersji coupe poszukał; jest ładna i dość nowocześnie wygląda jak na auto z tamtych lat. A blachy niestety kiepskie w obu generacjach:(
Travis
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

04 Maj 2011, 07:09

Spokojnie kupi z początku produkcji.Ewentualnie Vgen którą kupi w db stanie napewno.
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2011, 09:42

cieszko będzie ci znaleźć za ta cene honde Vl miałem taka i niestety mialem ja tylko 20H ;P
proponuje silniczek 1,5 Vtec-E bardzo dynamiczny silnik i oszczędny :mrgreen:
przemek
buska92
Nowicjusz

Miejscowość: bełchatów

04 Maj 2011, 10:03

Nie przesadzajmy,kumpel ode mnie z osiedla kupił jakieś 2miesiące temu Civica VI 1.4 90KM,96rok,dał za niego 5900zł,wymienił:płyny,filtry,olej,rozrząd,amortyzatory,tarcze,klocki i szybke od lusterka bo była zbita i jak narazie jeżdzi i nie narzeka a zrobił nim od kupna pare tysięcy km bo on dużo jeżdzi.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
    Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...